Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

ÁR, ÉRTÉK ARÁNY: egy kiváló Chardonnay, ami megéri a pénzét!

2018. november 26. 16:58 - Silye Sándor

A Chardonnay sokak kedvence. Az enyém is. Lágysága, gyümölcsössége, illata, és savai miatt. Utóbbi kellemes, bár ez a fajta amúgy jó (akár nagy) savakra is képes. Alkoholban gazdag, markáns karakterjegyei miatt előnyére válik, ha pörkölt tölgyfahordóban érlelik. Magas savtartalma lehetőséget ad rá,…

Tovább
Szólj hozzá!

kamocsay neszmély

2018. november 19. 15:03 - Silye Sándor

Bár még szépen sütött a nap, de már csípett a november. A fővárosból különjáratos busszal, autókkal jöttek és csak jöttek a bor szakértői, szakírói, sajtómunkatársak Neszmélyre, Kamocsay Ákos birtokára. Ott adták át Az év legszebb szőlőbirtoka díjat, a nagybirtokok mezőnyében. De eljöttek a…

Tovább
Szólj hozzá!

Ár, érték arány: Dél Afrikai Sauvignon Blanc

2018. november 17. 15:20 - Silye Sándor

Tudjuk: ha az ember bort vásárol, előbb megnézi milyen fajta az a termék, aztán azt, hogy honnan való, mikori évjárat, és végül, ki készítette. Mikor e kategóriák rendben vannak, még egy lényeges dolog következik a vásárlás előtt: megnézni a bor árát. Ha ez is rendben van, nyugodt lehet a vásárló:…

Tovább
Szólj hozzá!

günzer tamás: reszket a bocor, mert...

2018. november 12. 15:57 - Silye Sándor

Günzer Tamás Villány egyik kiemelkedő borásza. Egyéniség. Mondhatni konok. De az eredmények, a díjak, a borok, az elismertség mind őt igazolja. No és az emberek, a fogyasztók tisztelete is. Mert a borai keresettek. És a borászt mi más minősítheti? Semmi. Ennyi. Dekantáló gasztro- és borblog…

Tovább
Szólj hozzá!

IDESÜSS! Gyengébb? Nem! Borok női kézből, nem csak nőknek!

2018. november 10. 08:56 - Silye Sándor

Rendhagyó sétáló borkóstolóra várják a finom nedűk kedvelőit november 17-én, 17 órától a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba. Ahol nem csak borok lesznek, hiszen van sörfőzde, ahol hölgy írja a recepteket, és több pálinkafőző is, ahol nők készítik az erős italokat! Ezen az estén több mint…

Tovább
Szólj hozzá!

A bor lovagja a gasztronómia nemzetközi lovagja lett!

2018. november 09. 08:14 - Silye Sándor

A hajós-bajai termelő az első magyar borász, aki bekerült a gasztronómiai lovagrend tagjai közé. Az illusztris tagokból álló társaság névadója a francia konyhaművészet talán legnagyobb alakja, Koch Csaba elismerése pedig azt is jelzi, hogy hajós-bajai és villányi borai a csúcsminőségű…

Tovább
Szólj hozzá!

id kamocsay ákos

2018. november 04. 08:30 - Silye Sándor

Kamocsay Ákos. Van belőlük kettő is. Mindkettő borász. Mindkettő szakmája kiválósága. Az apa és a fiú, Kamocsay Ákos jr. Debrecenben találkoztam az apával, és vele beszélgettem. Múltról, jelenről és jövőről. Érdekes beszélgetés volt. Hallgattassék hát meg mindenki által!

Tovább
Szólj hozzá!

dégen, dégenfeld

2018. november 01. 16:59 - Silye Sándor

A Dégenfeld pincészet Székesfehérváron járt. Egy nagy borkóstolón, ahol a tömegek sétáltak, kóstoltak, beszélgettek. A felvételen jól hallható a hangulat emelkedettsége. A pincészet kereskedelmi képviselőjével beszélgettünk, de az emelkedett hangulat ellenére a mi hangunk is hallható. A borok jók…

Tovább
Szólj hozzá!