Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Objektív és szubjektív? Ami igaz: Günzer Tamásé az „Év pincészete!”

2019. október 21. 15:30 - Silye Sándor

gunzer2.jpg

Villány? Szekszárd? Eger? Sopron? Hajós-Baja? Vagy valamelyik más borvidék? Örök dilemma, hogy melyik terület borai a jók, a jobbak, vagy a legjobbak? Na, ez az, aminek a megállapítása a tökéletesen szubjektív „műfaj” kategóriába sorolható. De persze a szubjektív is lehet objektív, például, sok magánvélemény összesítése jelenthet egy objektív igazságot. Vagy nem… De ezt az utóbbit vessük el, mert ez is szubjektív! Így az alább olvasható eseményt tekintsük teljesen objektívnak

A magyar borászatban irány- és mértékadó pincészetek munkájának értékelésére és elismerésére a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége 2002-ben megalapította „Az Év Pincészete Magyarországon” kitüntető címet.
A verseny menete egyszerű: a címet kiíró szervezetek felkérik az általuk az "Év Pincészete" címre méltónak tartott pincészeteket, hogy pályázzanak a cím elnyerésére. A díjról a kiíró szervezetek tagjai, illetve általuk felkért szakemberek döntenek szavazással.

gunzer2222.jpg
2019-ben a díjat Günzer Tamás Pincészete nyerte el. A hivatalos díjátadóra október 9-én került sor Villányban, a győztes pincészetben.

Forrás: Borászportál

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr9415244986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása