Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Objektív és szubjektív? Ami igaz: Günzer Tamásé az „Év pincészete!”

2019. október 21. 15:30 - Silye Sándor

Villány? Szekszárd? Eger? Sopron? Hajós-Baja? Vagy valamelyik más borvidék? Örök dilemma, hogy melyik terület borai a jók, a jobbak, vagy a legjobbak? Na, ez az, aminek a megállapítása a tökéletesen szubjektív „műfaj” kategóriába sorolható. De persze a szubjektív is lehet objektív, például, sok…

Tovább
Szólj hozzá!

Pezsgő és sajt, sajt és lekvár, avagy mit, mivel

2019. október 21. 14:56 - Silye Sándor

Budafokra, a Pezsgőmanufaktúrába invitálták a borszakírókat (is), a téma a sajt és a pezsgő volt. Nosza, rajta, gyerünk hát fel Budafokra! A manufaktúra udvarában volt ám nyüzsgés, jövés, menés, sajt, pezsgő és borkóstolási lehetőség kényeztetett. Volna. Sajtokat kóstolhattunk jókedvvel, bőséggel,…

Tovább
Szólj hozzá!

IDESÜSS! Sajt és pezsgő minden mennyiségben, kiváló minőségben!

2019. október 08. 14:35 - Silye Sándor

Van, aki szereti és megeszi. Van, aki szereti és megissza. Nosza, kinek, mihez van kedve, kedvére lelhet orcájába valót e hétnek a végén. Aki megeszi, az meg is ihatja, sőt, kisárletezhet is, hogy melyik sajthoz, melyik pezsgő dukál. Szerinte. De egy biztos, ami neki ízlik, és hozzávalónak is…

Tovább
Szólj hozzá!