Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

IDESÜSS! Gyengébb? Nem! Kóstold meg...

2019. november 14. 15:02 - Silye Sándor

Sokan úgy vélekednek még ma is, hogy az asszonyok maradjanak meg a konyhában, a fakanálnál, és ennyi. Még hogy a borászat és a nők, ugyan már! Mi lehet erre a vélekedésre mondani? Azt, hogy ugyan már! Mert: ha a nőket és a főzőkanalat emlegetjük, akkor máris a gasztronómiánál járunk, és mint tudjuk, a gasztronómia szerves része a bor, annak készítése, tudománya.

Fáncsi Viki újra kirukkolt korábban egy újdonsággal, és megrendezte a Gyengébb? Nem! délutánt, estét, ahol a női borászoké lett a főszerep. Akik között egyre több – uraim, tetszik, vagy sem, de ez van! – a kiváló borkészítő. Aki nem hiszi, járjon utána. Mondjuk most, november 16-án szombaton, a Novotel Szállodában.

linda.jpg

Linda és az ifjabb Csóbor cslád. A fiú szőlész és a Csóbor pince kiválóságai ők

Természetesen 2019-ben is eljönnek a hölgyek Fehérvárra, hogy a borokon, pezsgőkön és pálinkákon keresztül bemutassák, hogy a "gyengébb nem" nem gyenge! Sőt!

Aki megveszi a belépőjegyet, az annak árában kap egy kristály kóstoló poharat, amit akár haza is vihet; egy kis frissen sült pogácsát, 0,5 l ásványvizet, a borok, a pálinkák és a pezsgők korlátlan kóstolását. És persze fontos információ, hogy kiknek a kiváló nedűit kóstolhatjátok.

Íme, a résztvevő kiállítók:
Babarczi Szőlőbirtok és Pince – Győrújbarát, Bussay Pincészet – Csörnyeföld, Csetvei Pince – Mór, Csóbor Pincészet – Agárd, Dubicz Borászat és Szőlőbirtok – Gyöngyös, Gál Szőlőbirtok és Pincészet – Szigetcsép, Heimann Családi Birtok – Szekszárd, IKON Borászat - Balatonlelle-Rádpuszta, Kovács és Lánya Borászat – Gyöngyöstarján, Nyakas Pincészet – Tök, Palkó Borok - Tokaj, Abaújszántó, Rácz Lilla - Brut Nature – Diósviszló, Rézangyal Pálinka Official, Sziegl Pince – Hajós, Takács Szőlőbirtok és Pincészet – Mád, Tokaj Kikelet Pince és Íz Műhely – Tarcal, Tóth Ferenc Pincészet – Eger, UJVÁRI - Szent György-hegy, Zsirai Pincészet - Somló és Villány, Shrubbie – Bodrogkeresztúr.

csetvei_1.jpg

Csetvei Kriszta a Móri Borvidék egyik kiválósága. Fehér borai élényt jelentenek fogyaztójának

És ott lesz a kiváló borszakíró-körbéli társ, Szabó Edit is, aki már írt könyvet a női borászokról, amelyről e délután és az est is a nevét kapta: Gyengébb? Nem!

Maradjatok otthon? Nem! Mert az a gyengeség jele lenne…

Viszontlátásra!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr4515306084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása