Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Európa legjobb pincéi közé került a Koch Borászat!

2019. november 28. 15:11 - Silye Sándor

Az Európai Bor- és Gasztonómiai Egyesületek Szövetsége (CEUCO) a XVII. Kongresszusán a Legjobb Európai Borászat címet adományozta a Hajós-bajai és a Villányi Borvidéken is aktív Koch Borászatnak. A nagy múltú szervezet az európai nemzeti bor- és gasztronómiai társaságokat, szakmai egyesületeket…

Tovább
Szólj hozzá!

IDESÜSS! Gyengébb? Nem! Kóstold meg...

2019. november 14. 15:02 - Silye Sándor

Sokan úgy vélekednek még ma is, hogy az asszonyok maradjanak meg a konyhában, a fakanálnál, és ennyi. Még hogy a borászat és a nők, ugyan már! Mi lehet erre a vélekedésre mondani? Azt, hogy ugyan már! Mert: ha a nőket és a főzőkanalat emlegetjük, akkor máris a gasztronómiánál járunk, és mint tudjuk,…

Tovább
Szólj hozzá!

IDESÜSS! Kint is vagyok, bent is vagyok, jó borbuli lesz!

2019. november 13. 08:50 - Silye Sándor

 A Pinceszer - Külhoni Magyar Borászok Találkozója szervezői ismét nagyszabású borkóstolót rendeznek november 23-án, a helyszín a Duna Palota, Zrínyi utca 5., 1051 Budapest. A külhoni magyar borászok sétáló kóstolójára eddig már 47 borász jelezte részvételét a Felvidékről, a Kárpátaljáról,…

Tovább
Szólj hozzá!

IDESÜSS! Unicum lesz ez a borkóstoló!

2019. november 07. 13:31 - Silye Sándor

Újra Adventi Zwack Open az Unicum Házban! Gyertek, koccintsunk közösen az ünnepekre! Az Unicum művek környezete élményt ad, még nagyobbat a kiállítók, és a boraik. Tizenkét borász és 50 féle bor vár rátok, Önökre! Az ünnepi hangulatot segítik a Zwack étterem által kínált gasztro finomságok. Ja, és…

Tovább
Szólj hozzá!

Villányi REDy: márkaépítés felsőfokon!

2019. november 06. 17:02 - Silye Sándor

                    Nagy Gergely, a Villányi Hegyközségi Tanács titkára bízik a márkaépítés sikerében  A Villány REDy névre hallgató bor nem új, de nem is régi. És nem fajta, hanem házasítás. Ráadásul olyan, amelyet Villányban a borászok többsége elfogadott szempontok alapján készít. Aztán majd…

Tovább
Szólj hozzá!