Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

A Gere Tamás és Zsolt Pincészet két új trófeája

2021. május 11. 17:29 - Silye Sándor

A Gerék élő legendák Villányban. Tamás, és a vele szemben található (szerencsére csak földrajzilag és az utca túloldalán) Attila pincészete a legkiválóbb villányi hagyományok őrzője. Legyen szó fehér, rozé, vagy vörösborokról, a Kopár vagy a Várerdő-dűlő (stb.stb.) kiválóságairól.

Ezúttal Gere Tamás és fia Zsolt sikeréről szeretnénk egy fantasztikusan jó hírt megosztani Veletek! A 2021-es Berliner Wein Trophy borversenyen - ahol 77 kiváló magyar bor került nevezésre - az általuk beküldött 2 bor fantasztikus termék szereplésével, 2 ARANY éremmel gazdagodott a pincészet!

Mi más lehet, mint a villányi jelszó, azaz: „mi más, ha nem FRANC”?

Még szép, hogy a franc-jaikat küldték el a megmérettetésre, méghozzá a 2016-os évjáratból:

gtzs_villanyi_franc_valogatas_2.png

Villányi Franc Válogatás 2016.   Tiszta sötét szín fogad a pohárban. Illatában a másodlagos aromák vezetik a bort. A földes, minerális, avaros jegyek szép összhangot mutatnak. Ízben előtérbe kerülnek a gyümölcsök, a cseresznye, a puncs és némi csokoládé, mely szépen egészül ki a hordó fűszereivel.  Lecsengése hosszú és emlékezetes.  Egy kész, szépen felépített bor kerül a poharunkba.

gtzs_villanyi_fran_varerdo.png

Villányi Franc Várerdő-dűlő 2016. A pohárban behízelgő és elegáns illattal találkozunk. A földes – avaros jegyek a visszafogott gyümölcsök, a pörkölési aromák komplex bort ígérnek. Ízében sincs ez másként. A koncentrált részlet gazdag struktúra, a lekerekedett tanninok szép egyensúlyt teremtenek.

Mindkét borhoz kiváló, nagyágyú ételek dukálnak. A Franc válogatáshoz vadak, így a nyúl is(!), vagy rózsaszínre sütött kacsamell piros bogyós gyümölcsökkel. A Várkert-dűlő Franc valójában kiváló bor a fajsúlyos ételek mellé. Enyhén fűszerezett minőségi húsok mellett teljesedik ki igazán.

Aki nem hiszi, kóstoljon utána!

gere_t_2.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr3216515958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása