A Gerék élő legendák Villányban. Tamás, és a vele szemben található (szerencsére csak földrajzilag és az utca túloldalán) Attila pincészete a legkiválóbb villányi hagyományok őrzője. Legyen szó fehér, rozé, vagy vörösborokról, a Kopár vagy a Várerdő-dűlő (stb.stb.) kiválóságairól.
Ezúttal Gere Tamás és fia Zsolt sikeréről szeretnénk egy fantasztikusan jó hírt megosztani Veletek! A 2021-es Berliner Wein Trophy borversenyen - ahol 77 kiváló magyar bor került nevezésre - az általuk beküldött 2 bor fantasztikus termék szereplésével, 2 ARANY éremmel gazdagodott a pincészet!
Mi más lehet, mint a villányi jelszó, azaz: „mi más, ha nem FRANC”?
Még szép, hogy a franc-jaikat küldték el a megmérettetésre, méghozzá a 2016-os évjáratból:
Villányi Franc Válogatás 2016. Tiszta sötét szín fogad a pohárban. Illatában a másodlagos aromák vezetik a bort. A földes, minerális, avaros jegyek szép összhangot mutatnak. Ízben előtérbe kerülnek a gyümölcsök, a cseresznye, a puncs és némi csokoládé, mely szépen egészül ki a hordó fűszereivel. Lecsengése hosszú és emlékezetes. Egy kész, szépen felépített bor kerül a poharunkba.
Villányi Franc Várerdő-dűlő 2016. A pohárban behízelgő és elegáns illattal találkozunk. A földes – avaros jegyek a visszafogott gyümölcsök, a pörkölési aromák komplex bort ígérnek. Ízében sincs ez másként. A koncentrált részlet gazdag struktúra, a lekerekedett tanninok szép egyensúlyt teremtenek.
Mindkét borhoz kiváló, nagyágyú ételek dukálnak. A Franc válogatáshoz vadak, így a nyúl is(!), vagy rózsaszínre sütött kacsamell piros bogyós gyümölcsökkel. A Várkert-dűlő Franc valójában kiváló bor a fajsúlyos ételek mellé. Enyhén fűszerezett minőségi húsok mellett teljesedik ki igazán.
Aki nem hiszi, kóstoljon utána!