Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Hagyományos Szent Orbán-nap Velencén

2022. május 27. 06:17 - Silye Sándor

Május 28-án, szombaton kerül megrendezésre a 2022. évi Velencei-tavi Szent Orbán-napi ünnepség.

st_benedict_jpg1.jpgDélelőtt a Velencei-tavi Szent Benedictus Borlovagrend szervezésében, a Vörösmarty Emlékháznál zártkörű rendezvényen kerül sor. A vendéglátók részéről a nagymesteri köszöntést követően, Rodics Eszter A Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola alapítvány igazgatója bemutatja a Halász-kastélyt, Vörösmarty Emlékházat, a Vörösmarty-pince projekteket, majd ebéd után ezeket a résztvevők is megtekinthetik. A meghívott borrendek és a házigazdáknak szakmai, borászattal kapcsolatos szakmai előadást hallgathatnak meg Kocsis Dorottya borászati doktorandusz prezentálásában. A programot Mészáros János Elek Vörösmarty díjas operaénekes színesíti.

st_benedict.jpgSzombaton délután a hagyományos Velencei Orbán-napi hegyünnep, 16 órakor kezdődik. 18 borlovagrend, beöltözve, zászlókkal vonul fel a velencei Csongor utca elejétől, a Szent Orbán szoborhoz, a Martonvásári Fúvószenekar vezetésével. Útközben a házigazdák, a nézelődőket a Velencei-tavi borverseny díjnyertes boraiból kínálják! A Vörösmarty-pince előtt, a Válinka Néptánccsoport is bekapcsolódik a menetbe, akiknek a műsorával nyílik meg a Szent Orbán téren az ünnepség. A vendég borlovagrendek bemutatását követően, a térség polgármesterei köszöntik a vendégeket. A borlovagrend új lovagjainak avatási ceremóniája után, Szent Orbán szobor felmagasztalása, majd ismét néptáncosok műsorát láthatják. Zárásként a borverseny eredményhirdetése következik. A vendégek a kóstoló sátornál ingyen fogyaszthatnak bort, majd a Vörösmarty-pincében lesz lehetőség étkezésre és borfogyasztásra. A Velencei Alsó pince-soron a boros gazdák látják vendégül az érdeklődőket.

st_benedict_jpg3.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr217841511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása