Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Valentin napi borvacsora a Borbárban, nemcsak pároknak!

2023. február 02. 18:57 - Silye Sándor

valentin_nap1.jpgBor, mámor szerelem. És mindez február, akkor 14-én. Ami idén kedden lesz. A bor és a mámor biztosított a Kossuth utca 3-ban a Borbárban mégpedig 18 órától egészen 21 óráig. Ki, ki akkor jön, amikor tud, amikor akar, tehát: igény szerinti időpontban.

A Valentin nap Szent Bálint vértanú napja. Az angolszász országokból hagyománya szerint Valentin nap (Valentine's Day) idején a szerelmesek megajándékozzák egymást. 

Szent Bálint vértanú Terni (Interamna) püspöke volt, II. Claudius császár uralkodásának idején keresztény hite miatt vértanúhalált kellett halnia. A börtönben sínylődve csodát tett: visszaadta börtönőre lányának a szeme világát. Mielőtt a hagyomány szerint február 14-én kivégezték, búcsúlevelet írt a leánynak, ami a „Te Bálintod” fordulattal zárt. Valentin nap ünnepe a kilencvenes évek idejétől kezdett elterjedni hazánkban, a név érdekes módon nem a magyar Bálint névalak szerint, hanem az angolszász Valentine's Day nyomán, Valentin formájában.

E napon az étel és borsor az alábbi.

Fogadó ital: Száraz vagy édes pezsgő

Előétel: A. Kézműves tehénsajt olívával és balzsamecet krémmel
             B. Ropogós pirítóson kapros sajtrém, füstölt lazac szelettel, citromos kaviár                             kosárkával, hozzá Lajvér Sauvignon Blanc Selection.

Főétel: A. Portói boros kacsapástétom
            B. Kencék (májas, körözött, sajtkrémes), hozzá Ipacs-Szabó Inni Jó.

Desszert: Meglepetés, hozzá Péter pince Tokaj Kései szüret Kabar.
Asztalfoglalás szükséges és jelentkezési sorrendben tudjuk biztosítani. Kérjük foglaláskor a menü megjelölését, akár vegyesen is az elő- és főétel esetén.

Ár: 7900 Ft/fő

Jelentkezés: 06/20/3677747, vagy 06/22/311441, vagy info@veressbor.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr118039894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása