Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

BalatonBor, Hegybor bemutató és Kóstold körbe kiadvány

2023. június 07. 18:50 - Silye Sándor

balatonbor_hegybor.jpgA Balatoni Kör és a BalatonBor csapata újabb remek rendezvénnyel csalogatja a nemes nedűk, finom ételek kedvelőit. Ezúttal nem a tó, vagy annak partja lesz a rendezvény helyszínes, hanem Veszprém, és a program a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében kerül megrendezésre.

A rendezvény időpontja(i): június 9-10, 16 és 24 óra között.

A programok, péntek:

Helyszín: Veszprém, Óváros tér, a Mozgókép Fesztivál keretén belül, kialakított helyszín neve: Filmio-Fröccsterasz.

15.30-15.45 Hegybor és BalatonBor premier, valamint Kóstold körbe kiadvány bemutató

16 órakor megnyitják a két napos rendezvényt.

balatonbor_hegybor_jpg1.jpgJúnius 9-én és 10-én 16-24 óráig lesznek programok a Magyar Mozgóképfesztivál keretein belül, a

nyitvatartási időben találkozhatnak a vendégek a kiállító borászatokkal.

A téren kiállító BalatonBor és Hegybor készítő borászatok: Bujdosó Pincészet, Dobosi Birtokközpont, Martinus Borbirtok, Gyukli Pince, Dóka Éva Pincészete, Skrabsky Pince, Zelna Borászat, Szabó és fia családi pincészet, Kisspince, Cseh családi Pincészet, Dombi Pince. A kitelepülők nemcsak BalatonBort és Hegybort kínálnak, borászataink teljes szortimenttel jelennekmeg a nagyközönség előtt.

Pálinka: Fenegyerek

Ételkínálat: Tölgyes kúria, Creative Kitchen

A várban Laposa Mobil Badacsony truck kínálja borait.

Az esemény FB linkje: https://www.facebook.com/events/825150391790784

Magyar Mozgóképfesztivál pénteki programok a téren: Vackor, Koncert: Psycho Mutants, Koncert: Európa Kiadó, DJ Kanada Káosz.

Magyar Mozgóképfesztivál szombati programok a téren: Koncert: Rutkai Bori Band, Koncert: Kollár-Klemencz Kamarazenekar, Koncert: Aurevoir, DJ Infragandhi & Pap Levi.

balatonbor_hegybor_jpg2.jpgBalatonBor és Hegybor infók: a BalatonBor Olaszrizlingből készül, jó ivású, ugyanakkor tartalmas balatoni bor, az első termelői összefogásra épülő régiós bormárka Magyarországon, ezért joggal mondhatjuk, hogy „a Balaton Bora”. A BalatonBor a Balatoni Kör és a Rizling Generáció közös terméke, de bárki készítheti, aki megfelel a feltételeknek.

A HegyBor Olaszrizlingből készül, tartalmas balatoni bor, célja a Balaton környéki történelmi szőlőhegyek Olaszrizling borainak közös kommunikációja és a helyi eredetvédelmi törekvések előmozdítása. Fontos, hogy az egyes földrajzi egységek termőterületei hasonló méretűek legyenek, és ne haladják meg jelentősen a néhány száz hektáros méretet. A HegyBor kategóriába nevezett borok a BalatonBor-nál is alkalmazott "Origo kóstoló" szerint kerülnek elbírálásra. 2023-ban 19 termelő készít több mint 80 ezer palack BalatonBort, és 12 termelő készít több mint 30 ezer palack Hegybort.

2023-ban BalatonBor termelők: Androsics Birtok, Bujdosó Pincészet, Dobosi Pincészet, Első Magyar Borház - Szeremley Birtok Kft., Gyukli Pince, Hujber Pincészet, Koronczai Pince, Veszprémi Pince, Zelna Borászat, Dóka Éva Pincészet, Laposa Pince, Cseh családi Pince, Barna Pince Ábrahámhegy, Fata Pince, Tagyon Birtok, Feind Pincészet, Istvándy Pincészet, Kisspince, Végh Róbert.

2023-ban Hegybor termelők: Dombi Pince, Cseh Családi Pince, Végh Róbert, Zelna Bor, Tagyon Birtok, Fata Pince, kisspine, Dobosi Pincészet, Androsics Birtok, Martinus Birtok, Szabó és fia Borpince, Tánczos Pince.

balatonbor_hegybor_jpg3.jpgBalatoni Kör Kóstold körbe kiadvány bemutató: a 2023-as nyomtatott Kóstold körbe kiadványban a Balatoni Kör tagjai mellett idén is szerepelnek a tagok által ajánlott helyszínek is, összesen 94 vendéglátóhely. A kiadvány a hirdetőknél, a Balatoni Kör tagoknál és a Balatoni Kör rendezvényein lesz elérhető.

A rendezvény kutyabarát a kutyabarat.hu ajánlása alapján.

A rendezvény a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében kerül megrendezésre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr2418141426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása