Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Kovács Nimród, a magyar borász világfi

2019. április 16. 11:27 - Silye Sándor

Kovács Nimród. Elképesztő életutat mondhat a magáénak. Hallgasd meg, és utána csettintesz, hogy ez igen! Nimród amikor visszavonult a zajos világtól úgy döntött, hobbijának, a bornak él. Nagy örömünkre. És azóta márkává, névjeggyé vált a nevével, munkatársai tevékenységével jelzett nedűk sokasága.

Nimród borpiramisa az alábbi: az alján a mindennapi örömök család található, jó minőségű és jó ár/érték arányú borokkal. E helyen található az Egri Csillag, az Egri Rosé, az Egri Bikavér. Ezek 1500 forintos értékhatárt képviselnek.

A Monopole birtokválogatás csoport borai: a Dixie, a Cool Noire, a Blues, a Rhapsody, és a Soul 2500 és 3500 forinti árkategóriában. A Monopole tagja még a Battonage Chardonnay és Pinot Noir (4-4500 forint), a Superior Bikavér, ez a legdrágább 6000 forint.

Az Eged hegy található a csúcson, a Furmint (4500), az NJK házasítás (13-14 ezer), a legfelsőbb emeletet a 100 százalékos Kékfrankos válogatás foglalja el, a Grand Bleu (17-18 ezer).

E borok már inkább a gyűjtők figyelmébe ajánlhatóak. Szép borok, szép lista. De végül is ez mind MINŐSÉG! És ez a lényeg. Figyelem! Ne olvasd, hallgasd! De lőtte, hogy tényleg megszólaljon, nyomd meg azt a kis háromszöget alakú vackot!

Kellemes perceket!

Szólj hozzá!

Nyitnikék! Nyitottak! Sikeres nap Pázmándon!

2019. április 15. 11:20 - Silye Sándor

Újabb intézményt köszönthettünk Fejér Megyében, amely a borok népszerűsítését tűzte zászlójára. A Bálint Borárium Pázmándon rendezte meg az első Nyitnikék címet viselő megmozdulást. Nyitnikék, nyitottak, és ez a nyitány sikeresnek bizonyult. Összesen 11, a Velencei hegyközséghez tartozó borász randevúzott egymással, mutatta meg magát, nem csupán a közönségnek, hanem a többi borásznak, ha úgy tetszik a konkurenciának. Jó volt látni, hallani az elismerő szavakat a másik munkájáról. Hiába, a tizenegyek „profinak” mondhatók, hiszen ehhez engedéllyel is rendelkeznek. Azok a bort kedvelő kíváncsiak, akik eljöttek a rendezvényre - bizony sokan voltak -, egy kis borvidék kicsiny körzetének meglepő sokszínűségét kóstolhatták meg. Akkor és ott nagyon jó borokat harapdálhatott mindenki, bármelyik országos nagy kóstolóval felvehették volna a versenyt a helyiek. De (most még) kicsik, kevésbé ismertek, ám ha sok helyen sok ilyen bemutatkozó lesz, ez a helyzet változhat. A Dekantáló gasztro- és borblog blog pedig minden tőle telhető segítséget megad ehhez!

borarium.jpg

Forgalom az egyik sarokban. De volt más sarok, és nem sarkos részek is - borászokkal, borokkal

Íme, a kiváló csapat, a remek 11 „összeállítása” az alábbi, abc rendben: Agárdi Csóbor Pincészet: 5 kóstolható tétel, 2 fehér, 1 rozé, 2 vörös bor, Aprókertek Pincészet 4 tétel, ebből 3 fehér, 1 vörös, Bella Pince Sukoró 4 fehér, 2 rozé, 2 vörös, Csordás-Nagy Pince 2 fehér, 1 rozé, 1 vörös, Dancsó Pince 4 fehér, 1 rozé, 2 vörös, Köllő Zsolt Pincészet 4 fehér, 1 rozé, 1 vörös, Lics Pincészet 3 fehér, 2 vörös, L. Simon Borászat 4 fehér, 1 rozé, 1 vörös, Nagy Gábor Családi Szőlőbirtok 4 fehér, 1 rozé, 3 vörös, Szentesi Pince 3 fehér, 3 vörös, Variszkusz Pince 2 fehér, 4 vörös.

A hazai pálya lehetőségével 4 helyi borász is élt, jó, hogy ilyen kis helyen sok jó borász készít remek nedűket. Ez dicséri a terroirt, és a borászokat. Itt volt Szentesi József Budaőrsről, akinek a termőterületei Nadapon, Sukorón és Pázmándon vannak, és természetes módon, technológia mellőzésével készíti borait – régi, ősi magyar szőlőfajtákból is.

A házigazda Bálint György sikeres rendezvény mondhat a magáénak, amiből alighanem hagyomány lesz. Mint mondta, elsősorban azt szeretné, ha megvalósulna az összefogás a Velence-tavi borászok között, mert ez lehet az előrelépés első fontos mozzanata!

Szólj hozzá!

IDESÜSS! NYITNIKÉK! Nyiss hát velünk Pázmándon!

2019. április 08. 08:32 - Silye Sándor

                                                              IDESÜSS! NYITNIKÉK!

 

Nagy velencei-tavi sétáló borkóstoló lesz a borászok részvételével, 11 Velencei-tó környéki borász - több mint 50 kóstolható tétel egy történelmi boros pincében a pázmándi Szőlőhegyen!

borv_1.jpg A világ a színek sokaságától olyan szép. A bor világa szép és színes. Egy kis borvidék – kicsi a borvidék, de nagyon jó! - kicsiny körzetének meglepő sokszínűségét készülünk bemutatni. Homoktól a meszes löszön át a vulkanikus sziklákig, kézművességtől a csúcstechnológiáig, az irsaitól a rizlingen át a kékfrankosig, mind-mind mi vagyunk: velencei-tavi borászok.

 Április 13-án a Bálint Boráriumban a Nyitnikéken egy asztalhoz ülünk, ahogy tesszük ezt időnként. Mert nyitni, nyitottnak lenni, ismerni egymást, egymás borait fontos, és a tavasznál nincs is jobb évszak ehhez. Vitatkozunk, kritizálunk, tanulunk egymástól. Tudjuk mind, hogy csodálatos helyen élhetünk, kivételes adottságú termőhelyen gazdálkodhatunk. Ezt szeretnénk megmutatni Önnek/Önöknek/Nektek, ki, ki válassza a neki tetszőmegszólítást/ ezen a napon. Magunkkal hozzuk borainkat, álmainkat, terveinket, titkainkat, hogy megoszthassuk a kíváncsi érdeklődőkkel kóstolás, beszélgetés közben.

 Az érdeklődőket 15 órától várjuk a Bálint Borárium látványpincéjében egy sétáló kóstoló keretein belül. Az eseménynek otthont adó látványpincét, egykoron a jezsuiták dézsmapincének építették, amit jelenlegi tulajdonosai tovább gondoltak és bővítettek a borszerető vendégek örömére.

cso_borok.jpg

Bálint Borárium – Pázmánd, Szőlőhegy. Kóstolójegy ára: 3.800 Ft/fő - maximum 150 fő! A kóstolójegy ára tartalmazza: kóstolópoharat, kóstoló jegyzetet a borászatok alap információival, tollat, ízválasztó falatokat, több mint 50 tétel korlátlan kóstolását Jegy rendelése: info@balintborarium.hu

TRANSZFER - a velencei vasútállomás és a Borárium között.

Főszervező: Bálint Borárium Szakmai együttműködő: Vin et Rouge Borklub Támogató: Velencei-tó körzeti Hegyközség További információ: Bálint György – Bálint Borárium házigazda www.balintborarium.hu info@balintborarium.hu +36 209 218 311.

Szólj hozzá!

csóborok

2019. március 20. 15:49 - Silye Sándor

Csóbor Jenő pincészete ismert volt már a 90-es évek közepén. Amióta Kisari Linda a főborásza, még jobbak, még ismertebbek. Nagy találkozás volt ez Jenő és a lány között. Aztán egy családdá lettek, hiszen Balázs fiához Linda egy idő után nem csupán korban volt hozzáillő... Azóta már van két gyerekük, és boldogan élnek, hol a szőlőben, hol a pincében, sőt, időnként még otthon is. A Csóbor borok, avagy egyszerűbben a Csó-borok kiválóak, bár még nem teljesen országos hírűek, de az idő nekik dolgozhat. Főként úgy, hogy Balázs és Linda még fiatalok. Jenő apu szeret teniszezni, ultizni, de nap, mint nap rajta tartja a szemét a szőlőn, a pincészeten. Ez számára alighanem életfogytig tartó foglalatosság lesz. Miként az egész családnak is az, hiszen minden családtagnak megvan a munkája a vállalkozásban.

Most ismerjétek meg Lindát!

Figyelem! Dekantáló blog rádió Székesfehérvár, vendégünk Csóbor Kisari Linda.

Ne olvassátok, hallgassátok! De előtte azt a kis háromszögletű vackot nyomjátok meg. Úgy könnyeben indul!

Szólj hozzá!

Ár-érték arány: Cabernet Sauvignon, ami megéri a pénzét!

2019. március 18. 08:23 - Silye Sándor

cso_bor.jpgCabernet Sauvignon. A legnépszerűbb kékszőlők egyike, az ugyanezen a néven készült vörös bor ugyancsak a legnépszerűbbek, legkeresettebbek egyike. Persze erre is érvényes ama megállapítás, amely a blogomban a borok általam vélt igazságának az első mondata: „mindenkinek az a jó bor, ami neki ízlik”. A CS népszerű, szeretett nedű, talán a miatt is, mert szerintem ez a vörös borok nehéztüzérsége. Testes, a tanninok virgoncan cirkulálnak a kortyot a szájba véve, ha még némi szolid füst is társul hozzá, azaz a barrique hordó nem telepedik rá a borra, az maga a földöntúli élvezet!

csobor1_2.jpg

Az apa, Csóbor Jenő büszkén mutatja, hogy egyik boruk (és még sokan mások is...) elismerést kapott

Azzal a Cabernet Sauvignon-nal, amelyikről most szó lesz - ne vessenek meg érte – elfogult vagyok. Az agárdi Csóbor pincészet termékéről van szó. Jenő és Linda (Csóbor Jenő az após, Kisari Linda a menye és főborásza), ha nem is minden évjáratban, de többségében kiváló termékkel rukkol elő évről, évre. Talán az egyik csúcs a 2016-os volt, nem véletlen, hogy ez a boruk ott található a Top 100 bor között. Jó, jó, persze, hogy kóstoltam jobb CS-t, nem is egyet, de van egy dolog, ami miatt verhetetlen a Csóbor-féle nedű. Ez pedig az ára.

csobor3_2.jpg

És a gyerekek: Balázs a szőlész, és felesége Linda, a főborász, a családi vállalkozás fontos részei

Zamatos, telt vörösbor, amelynek szőlője Agárd határában termett. A fajtajelleges illatokat, ízeket barrique és hagyományos tölgyfahordós érlelés és bársonyos tanninok teszik még élvezetesebbé. 16–18 °C-on ideális kísérője bélszín, hátszín és vadételeknek. E szavak a Csóbor pincészet honlapján olvashatók, ami korrekt megfogalmazás. Csendesen teszem hozzá: ráadásul remek, és nagyon jó! Az ára 1500 forint/palack, tehát nagyon is megéri a pénzét. Mert annál többet ér, mint amibe kerül. Jenőék töprengenek is az ár emelésén. Eddig nem tették. Ne is tegyék, mert akkor nem biztos, hogy le tudom vonni a tanulságot:

Ár/érték arányát tekintve ez az ország legjobb Cabernet Sauvignonja!

 

Szólj hozzá!

Köllő Zsolt, a borkészítés és Pázmánd

2019. március 13. 15:04 - Silye Sándor

A székesfehérvári Borklub korábbi vendége volt Köllő Zsolt, aki a Velence-tavi Hegyközség ifjú borásza. Pázmándon ténykedik, márpedig ezen a vidéken kiváló borkészítők találhatók, elég megemlíteni Nagy Gábor nevét. Korábban együtt dolgozott (ha úgy alakul dolgozik most is) Nagy Gáborral, ketten közösen hirdetik a vidék nagyszerűségét. Zsolt nem csupán életkora miatt fiatal, de a pincéjét sem régen, egész pontosan 2018. szeptember 1-én nyitotta meg.

borkollo1.jpg

- Pedig hobbi borászként elég régóta ténykedek már itt. A múlt évben elvégeztem a borásziskolát Budapesten, aminek köszönhetően megtudhattam, mit csináltam jól, vagy rosszul addig. Sok szőlő meg- és rám maradt a papám részéről, így volt minek nekivágni korábban.

Az Etyek-Budai Borvidék, annak részeként a Velence-tavi Hegyközség kiváló borászainak köszönhetően jó iskolát és indíttatást jelenthetett Zsolt számára a szőlőben, a pincében töltött napok sokasága. Mit tanult a szőlőben, tehát a "mindennapok borász iskolájában”?

- Nagyon sokat köszönhetek apukámnak és Nagy Gábornak, aki nagyon jó barátom, és a mai napig nagyon sokat segít nekem.

Köllő Zsolt dolgozik a szőlőben, készíti a bort a pincében, szőlész és borász is egyben. Na, de melyik számára az igazi, amely közelebb áll hozzá?

- Mivel borászként végeztem, így a borászat a szívem csücske, de a szőlőben is szívesen teszem a dolgomat. Tény, a szőlészet a legmacerásabb mezőgazdasági tevékenység, de megteszem, amit meg kell tennem. Jelenleg több mint félhektárnyi terület van a tulajdonomban, ezt szeretném tovább fejleszteni. Az őszi szüretet követően Zenitet, Irsai Olivért, Cserszegi Fűszerest, Chardonnayt, Kékfrankos rozét és Cabernet Sauvignon vörös bort készítettem. Ami a terveimet, vagy pontosabban a vágyaimat illeti: nem az első helyen van az, hogy az év borásza legyek, de az igen, hogy az Etyek-budai borvidék előrelépést segítsük a magunk módján, és tegye ezt ki, ki ott, ahol dolgozik. Etyeken, Pákozdon, Pázmándon, Agárdon, szóval bárhol. Mert ez a vidék, a terroir, és a borászok nagy dolgokra lehetnek képesek!

kollo_zsolt_2.jpg

Szólj hozzá!

Sommelierek, akik legyőzték a nedűk okozta nehézségeket...

2019. március 06. 09:31 - Silye Sándor

bajnoksag_1.jpg

Ők kezdték Egerben az "előjátékot", hogy aztán másnap Budapesten hárman folytathassák

Fogarasi-Frank János István, Malácsik Tibor, Fecske Viktor, Kardos Balázs, Angerman László, Evans Victoria, Tüü Péter. Ők heten, mint a borok, pezsgők, párlatok tudói, a gasztronómia, a vendéglátás segítői várták a hónap első szombatján Egerben a rajtjelet, amivel kezdetét vette a 2019. évi Magyar Sommelier Bajnokság elődöntője. Ők heten igyekeztek a legjobban megfelelni az írásbeli tesztnek, a borfelismerés, a dekantálás, az étel-bor párosítás nem egyszerű feladatának. Az Egri Borműhely, Eger Városa Önkormányzata, a Dobó István Vármúzeum kiváló házigazdának bizonyult, jó verseny végén jutottak hárman a vasárnapi fináléba.

d_tibi_3_blog.jpg

A PAR EXELLENCE díjazottjai, akik a döntőben vehették át a korábban odaítélt díjaikat

Ahol először a 2014-ben alapított „PAR EXELLENCE a magyar borkultúráért” ez évi díjait adták át. A díjazottak: Dékány Tibor szakíró, Márga Bisztró (Csopak) vendéglátás, Holdvölgy Pincészet termelő, Sárkány Péter oktató, Radovin kereskedés kereskedő kategóriában vehette át a plakettet és az óriás pezsgőt.A 

bajnoksag_3.jpg

Tüü Péter a pezsgő kínálásnál, kitöltésnél még nem sejtett semmit a végéről...

bajnoksag_4.jpg

Victoria dekantálás közben, a zsüri néz, jegyzetel, pontoz, hiába, nekik sem könnyű...

bajnoksag_5.jpg

Angerman László ismerkedik a párlat illatával, 5 párlattal, 3 borral kellett bírkóznia...

Angerman László, Evans Victoria, Tüü Péter örömmel vette tudomásul, hogy ők lettek a kiválasztottak, és jutottak a fináléba, és kezdhették hosszú küzdelmüket a bajnoki címért. Kilenc feladat várt mindhármukra: pezsgő felszolgálás, étel, ital párosítása, hibás borlap javítása, vörös bor dekantálása, három bor leírása, öt párlat, terítési hibák, illatminták felismerése, pezsgő kitöltése egyenlően 7 pohárba. Minden feladatnak megvolt a teljesítendő ideje, nem szárnyalhattak szabadon a gondolatok, azokat az idő korlátjai közé kellett illeszteni. A versenyt és a versenyzőket Fabók Mihály, Szik Mátyás háromszoros Magyar Sommelier bajnokok, Lesti Zoltán, a szövetség elnökségi tagja segítették. A Fabók Mihály vezette 9 tagú zsűri lesett minden mozdulatot, figyelt minden rezdülésre, naná, hogy nem volt könnyű dolguk! Tüü Péter a feladatok teljesítése közepette több vizet fogyasztott, mint a verseny tárgyát képező bort, pezsgőt, igyekezett humorral fűszerezni a feszültségét. Evans Victoria megpróbált mindent ismerni, felismerni, megtette, amit megkövetelt a verseny, minden feladatot időben elvégzett, volt, amit az utolsó másodpercben, de mégis időben. Angerman László szintén a humorhoz nyúlt, amikor szükségét érezte, igyekezett magabiztos lenni, egy, két feladatnál a percek, a másodpercek okoztak számára nehéz feladatot.

 bajnoksag_6.jpg

Látványos volt a pezsgőtöltő viadal, ahol az egyenlő mennyiség döntött

Tüü Péter tarolt, övé lett a közönség díj, és ő lett Magyarország 2019-es bajnoka is a szakmai zsűri értékelése alapján, a második helyen Angerman László végzett, a harmadik az első női versenyzőként a döntőbe jutott Evans Victoria lett. A Szövetség nevében a kupákat és különdíjakat Slezsák Zoltán elnök adta át. A 100 ezer forintos fődíjat a Törley Pezsgőmanufaktúra, mint főtámogató képviseletében Kovács György ügyvezetőtől kapta mega győztes. Különdíjat a Petrény Pincészet és Borpanzió ajánlott fel.

bajnoksag_6a.jpg

Tüü Péter boldogan fogadja Slezsák Zoltán elismerését, másodszor lett bajnok

– Nyolcadik éve rendezzük meg a bajnokságot, Angerman László és Tüü Péter egyszer már bajnok volt, Péter ezúttal  duplázott. Nagyon sok sommelier van az országban, de aktívak, akik vállalják a lehetőséget a bajnokságon való megmérettetésre, sajnos kevesen vannak. Az idei verseny színvonalában megállta a helyét világviszonylatban is, a versenyzők nagyon felkészültek voltak – mondta Slezsák Zoltán, a Magyar Sommelier Szövetség elnöke.

Kíváncsi voltam arra, miként látja az elnök, hogy a bor kultúrája, aminek segítése a sommelierek feladata, milyen Magyarországon? Jó, vagy van még feladat e téren?

– Jó irányba megyünk, boraink a csúcsokat döngetik, a nagyvilágban is bátran megmutathatjuk őket. De van még feladat, így a sommeliereknek is, hiszen azok, akik sokat tudnak e hivatásról, és segíthetik e kultúrát, még kevesen vannak.  Szeretném, ha minden jelentősebb étteremben lenne sommelier, de sok jó szakember elmegy neves nyugat-európai éttermekbe, mert a hazai lehetőségek egyelőre nem versenyezhetnek a külföldivel.  A célunk, hogy segítsük a sommelier szakemberek fejlődését, a szakma megismertetését és elismerését egész Magyarországon.

Szólj hozzá!

NAK 3. Fejér megyei borverseny 2019

2019. március 06. 08:41 - Silye Sándor

borv_1.jpgA Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér Megyei Igazgatósága együttműködve a Velencei-tavi Kistérségért Alapítvánnyal meghirdeti a Fejér megyei borversenyt, amelyre Tisztelettel meghívjuk a megye bortermelőit és pezsgőgyártóit.

 A nevezés feltételei:

- A versenyre a Fejér megyében termelt szőlőből készült palackozott, illetve palackozásra szánt, címkével ellátott borok, illetve a Fejér megyében levő borászati üzemekben készült gyöngyöző borok, pezsgők nevezhetőek.

- A tulajdonosnak a nevezett borból legalább 300 liternyi készlettel kell rendelkeznie.

- A borokból fajtánként 0,7-1 literes palack esetén 3-3 palack, illetve 0,5 literes palack esetén 4-4 palack mintát kell leadni.

 A minták leadásának és a nevezési lap kitöltésének végső határideje 2019. április 30. A mintákat hétfő-csütörtök 8 és 16: 00, péntek 8 és 13 óra között az alábbi helyszíneken Lehel leadni:

- Móri Falugazdász Iroda: 8060 Mór, Wekerle u. 31 .

- Bicskei Falugazdász Iroda: 2060 Bicske, Szent István u. 7-11. fsz. 143.

- Lajoskomáromi Falugazdász Iroda: 8136 Lajoskomárom, Komáromi út 6.

Székesfehérvári NAK központ: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1. .

- Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány Irodája: Halász-kastély, Kápolnásnyék, Deák Ferenc utca 10 .

 Nevezési díj:

Fajtánként 3. 150 Ft + ÁFA (bruttó 4. 000 Ft), amelyet a minták leadásakor kapott postai csekken kell megfizetni. A nevezési díjról kiállított számlát postai úton küldjük ki a megadott címre. A borokat a felkért szakértőkből álló bizottságok 100 pontos bírálati módszerrel értékelik.

 Az ünnepélyes eredményhirdetés 2019. szeptember 21-én a kápolnásnyéki Halász-kastélyban Lesz Egy szakmai konferenciával egybekötve.

 

Szólj hozzá!

Magyar Sommelier Bajnokság Egerben és Budapesten

2019. február 28. 08:36 - Silye Sándor

A Magyar Sommelier Szövetség a hevesi megyeszékhelyen, Egerben 2019. március 2-án szombaton tarja meg ez évi országos versenyének elődöntőjét, Eger Város Önkormányzata, a Dobó István Vármúzeum és az Egri Borműhely egyesület támogatásával. A rangos szakmai megmérettetés helyszíne a Vármúzeum Dobó-bástyájának rendezvényterme, ahol olyan szakemberek mérettetnek meg, akik a vendéglátás és az italkereskedelem területén dolgoznak, illetve munkakörükbe tartozik a vonatkozó elméleti és gyakorlati ismeretek birtoklása.  

sommelier.jpg

Mindenki figyel mindenre. A versenyző dekantál, a zsűri pedig nézi a feladat végrehajtását

A verseny fővédnöke Dr. Nagy István agrárminiszter.

A verseny főtámogatója a Törley Pezsgőmanufaktúra.

 A versenyzők Fabók Mihály örökös magyar sommelier bajnok vezette szakmai zsűri valamint a nagyszámú érdeklődő közönség előtt adnak számot képességeikről és tudásukról. Közülük kerül ki a bajnok, aki viselheti a Magyarország Sommelier Bajnoka 2019 címet.

 Az elődöntőn a délelőtti írásbeli feladatmegoldás után az érdeklődők 13:30 órától láthatják a versenyzőket, amint egyenként egy palack vörösbort dekantálnak, és megfelelő ételt ajánlanak hozzá, majd öt falatkát kóstolnak, hogy azokból megfelelő indoklással kiválasszák azt a kettőt, amelyek a leginkább párosíthatók az e célra odakészített és megkóstolt két borhoz.

A verseny helyszínén bemutatkoznak az Egri Borműhely egyesület borászatai.

 Az elődöntőből 3 versenyző jut tovább a 2019. március 3-án, vasárnap 11.00 órakor a Gundel Erzsébet Királyné báltermében sorra kerülő döntőbe. Az esemény ad otthont a 2018-as Par Excellence díjak átadásának is. A díjakat Termelő kategóriában a tokaji Holdvölgy Pince, Kereskedő kategóriában a Radovin, Vendéglátó kategóriában a Márga Bisztró, Szakíró kategóriában Dékány Tibor, Oktató kategóriában Sárkány Péter veheti át.

 Jegyek elővételben a döntőre deakjozsef2012@gmail.com címen igényelhetők 2.000,- Ft egyidejű átutalásával. VIP jegyek pezsgős tízóraival és az esemény prominens vendégeivel 11.000,- Ft.

Szólj hozzá!

Tóth Katalin

2019. február 22. 09:48 - Silye Sándor

Az egri Tóth Pincészet nyerte Királyleányka prémium borával 2018 legjobb fehér bora nagydíját, amelyet a Magyar Borszakírók tagjai adtak számukra, a szuper 12, azaz a szavazást követő legjobb 12 fehér bor vakkóstolója után. A díjat Tóth Ferenc lánya, Katalin vette át. Katalin kedvesen, szerényen beszélt magukról sikerükről. Itt a lehetőség, hogy ne olvasd, hanem hallgasd meg azt.

Dekantáló Blog rádió, Fehérvár: vendégünk Tóth Katalin!

A kis háromszög alakú izé megnyomása után kezdődik a felvétel!

Szólj hozzá!