Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Megkóstoltuk a Káli medencét a nagy napjai előtt

2019. február 08. 15:50 - Silye Sándor

palffy_furmint1.jpg

Kellemes környezet, szépen terített asztalok, a főpulton remek étkek látványa, kedves fogadtatás, ez fogadta a belépőt a Kóstolom bárban, azon a szerda délutánon, amikor a fővárosban bemutatkozott a Káli medence. Két borász – Pálffy Gyula és Szabó Gyula -, a Pálffy szőlőbirtok és pince, illetve a Káli Kövek tulajdonosai ízleltették meg kiválóságaikat. Emellett Döbrentei Ildikó, a gasztrofalu képviseletében bemutatott ételfinomságai tették kerekké, és varázslatossá az ott töltött perceket, órákat. Füstölt pisztráng, májas csoda, saláta különlegességek simogatták ízlelő bimbóinkat, de még ezek előtt Pálffy Gyula brut Furmint pezsgője képesztett el. Annak kóstolása után igencsak kellett azon töprengeni, mikor is ittam ennyire kiváló pezsgőt utoljára? Gyula Furmint bora önmagában is első rangú, nem csupán pezsgő alapanyagként, vonhattuk le a kortyok tanulságát. Szabó Gyula furmintja sem maradt el tőle semmivel. Nosza, faggatózni kezdtünk, milyen a P.R.-juk, hiszen olyan sokat nem tudtam eddig róluk, márpedig ezek a prémium minőségű borok és étkek sokat érdemelnének. Mondták, teszik a dolgukat, ahogy tudják, ők a szájpropagandában bíznak, és abban, mint a mese, száll majd hírük szájrul, szájra. Ez fontos, de ennél talán több is kéne. Ki tudja? De, mint hallhattuk, nem panaszkodhatnak, mert a február 22-24 között megrendezett Furmint napok, és a többi nyári rendezvényeiken nincs gondjuk a látogatottsággal. Jó. Az említett időpontban, a nemsokára megrendezendő napokon lesznek furmintra hangolt borvacsorák, furmint különlegességek, személyes hangvételű borkóstolók, izgalmas beszélgetések, dűlőtúrák, és hamisíthatatlan hangulatú káli hangulat.

palffy3.jpgPálffy Gyula (balra) és a csapat koccint a rendezvény kezdete előtt

A Pálffy szőlőbirtok és pince évszázados családi generációkon alapul, apáról, fiúra  halad előre Köveskálon. Összesen 18 hektár területen 6 fehér és 4 kékszőlőt termelnek és készítenek ezekből kiváló borokat hagyományos és modern technológiával.

palffy4.jpg

Szabó Gyula (jobbra) kicsit késett, de az általa okozott élmény nem múlt el

A Káli Kövek, azaz Szabó Gyula a borkészítés tradicionális és lehető legtermészetesebb módját követi. A borkészítés során a természet erejére és bölcsességére hagyatkozik. Olyan borokat készítenek, amelyek a szőlőfajta jellegzetességei mellett hitelesen mutatják be a Káli vidék sajátos, minerális íz világát.

palffy.jpgDöbrentei Ildikó "szerettei", a finomságai mellett. Hal, sajt, májas, saláták finomak voltak

Figyelem! Február 22-24 között irány tehát a Káli medence, Köveskál! Az ételek, italok finomak lesznek. Ha nem jön össze a dűlőtúra, semmi baj, lehet nagyot hógolyózni, mint tették egy évvel ezelőtt. Az is nagy élmény lesz!

Szólj hozzá!

Oly távol vagy tőlünk, és mégis közel...

2019. február 05. 09:21 - Silye Sándor

A Japán Nagykövetségre voltunk hivatalosak, üzletemberek, valamint gasztro- és borújságírók. A téma: a japán város, Koriyama ételei és turizmusa volt, üzleti találkozóként megjelölve. Alighanem rossz felől közelítettem meg a követség házát, a Moholy Nagy László Egyetemnél leszálltam a buszról, és örömmel fedeztem fel a Zalai utcát, amelyben a célállomás található. Nekivágtam az ismeretlennek, az előttem álló útnak, kissé búsan tekintettem az emelkedőre, de néhány száz méter után már csak búsan és cseppet sem optimistán raktam lábaimat. Az utolsó métereken már csak azt motyogtam magam elé, hogy kétszer jöttem ide, most először, és utoljára. Bár ezt az álláspontomat bizonyára később átvizsgálom… Bent már szebb lett az élet, a japán emberek hihetetlen udvariassága, kedvessége mindent feledtetett.

japan1.jpg

Japán ízek az asztalon, de jöttek még ezekhez főtt ételek is. Elől whiskey és szerencse figura

Megismerkedtünk a várossal, Sato Kuni nagykövetasszony, és Shinagawa Masato polgármester szavai, és rövid videó segítségével. Megtudtuk: Koriyama és Magyarország között hasonlóságot jelent, hogy mindkét helyen tisztelik és szeretik a halat, egészen pontosan a japán város a pontytenyészet központja, ők látják el az országot e halfajtával. Kóstoltunk a Jetro cégnek köszönhetően halételt és halászlét, egyik sem volt rossz, de persze a mi, magyaros halászléhez, roston pontyhoz szokott ízlelő bimbóinknak kicsit furcsa volt. Élményszerű volt a bemutatott csirkefalatka, örömmel fedeztük fel az ízek között a fokhagymát. Remek volt a papírnál is vékonyabb lekvár, a különböző magvak, a pirított szójababok sokasága, a müzli szeletek, a mozzarellás, szójás quiche. Jó, de furcsa volt a japán whiskey, miként a szakék is. Különlegességet jelentett számunkra az egzotikus, távol-keleti ízek sokasága, Meg tudnánk szokni ezeket, főleg úgy, ha nem pálcikával kell ennünk…

japan3.jpg

Távol(Keleten egy merész hajós látható. Megismerhettük Koriyama városát képekkel is

Shinagawa Masato polgármesterét arról faggattam, hogy a japánok ételei miért különlegesek, finomak, és egészségesek? Ha valaki, hát ők tudják, mi a hosszú élet titka...

- E titok első, és legfontosabb része a béke. Hetven éve semmilyen háború nem volt Japánban, és biztosan tudom, a világbéke képes meghosszabbítani az emberek életét. Élet és étel? Bizony, az egészséges étkezés is nagyon fontos. Az e téren végzett kutatások kimondják: ne dohányozzunk, kevés sót fogyasszunk, és a jó minőségi fehérjék is jelenthetik a helyes táplálkozás alapjait. Szerencsére ez országszerte elterjedt nálunk, ennek is köszönhető a hosszú élet. Hogy exportálunk-e az egészséges étkeinkből?  Most még nem, a belső fogyasztásra fókuszálunk, annyit termeltünk, amennyi el is fogy az országban. Ezen változtatni akarunk, ezt segíti a szabad kereskedelmi egyezmény. Hogy melyek a kedvenc ételeim az itt kóstoltak közül? Minden reggel eszem egy adag misos levest, és főtt riszt is. Kiváló minőségű fehérjéket tartalmaznak, valamint jól felszívódó szénhidrátokat, nyomelemeket és vitaminokat. A kedvenc italom a japán whiskey.

Kérdeztem a polgármestertől: Magyarország keleti állam, Koriyama távol-keleti város. Lehetségesnek tartja, hogy ez a kettő közel kerül egymáshoz, még ha nem is a közel-keleten…?

- Természetesen. A kelet tartson össze, Magyarországgal pedig különös közelséget érzünk!

Szólj hozzá!

pánczél jocó

2019. február 04. 14:55 - Silye Sándor

A székesfehérvári borklub igen sikeres. Több, mint 10 évet élt meg, alapvetően a Fejér megyei borászok bemutatkozó helye ez. Minden hónap második szerdáján találkoznak a tagok, hogy bő másfél órán át kóstolják a bemutatkozó borász nedűit, Nagy László Róbert sajtász kiváló termékeivel. Mikor ez megvolt, jöhet a zsíros kenyérből és lila hagymából álló vacsora, amihez a kötetlen fecsegés jelenti a desszertet. Kilenc óra körül, vagy utána hazamennek a legények és a hölgyek, véget ér az este. És persze jön majd a következő. Pánczél Józsefet, a klub tulajdonosát. vezetőjét faggattuk 2018-ról.

Blográdió, Fehérvár, figyelem, vendégünk a Borklub és Pánczél Joci!

Hallgassátok, ne olvassátok. Új technikát próbáltam ki, nem jött össze, nagy nehezen megoldottam, hogy "fogyasztható legyen. Na, nem annyira mint az ott kóstolt borok...

Ja, és előtte a kis háromszögről ne feledkezzetek meg...!

Szólj hozzá!

zsirai petra

2019. február 04. 14:54 - Silye Sándor

Zsirai Petra Székesfehérváron a IV. Nagy Fehérvári Bormustrán járt. Finomságait több százan kóstolhatták. Petra a férjével volt itt, mi több, láthattuk rajta, már a szíve alatt hordozza gyermeküket, a jövő nagy Zsirai borászát. Ő, és lánytestvére viszik tovább édesapjuk korábbi örökét, jól. Egyre több a fiatal, jó borász, egyre több a fiatal, női borász e honban - szerencsére. Ismerjétek hát meg őt.

Ne olvassátok, hallgassátok, Fehérvári borblog rádió, vendégünk Zsirai Petra! (A háttér zajárt elnézést, de a bormustrát diszkós és az ő zenéje kísérte végig.)

Ja, előtte azt a kis háromszög izére kattanjatok rá, akkor biztos, hogy szólni fog!

Szólj hozzá!

IDESÜSS! Kiváló februári boros esemény!

2019. február 04. 14:49 - Silye Sándor

Ez a jónak ígérkező február 23.-i, 18 órakor kezdődő esemény akár lehet jó farsangi buli, vagy a helyett egy kiváló dínom, dánom, nem bánom est. Ekkor a Csetvei-pincénél mindazok, akik jönnek, kóstolhatnak 2018-as és 2017-es tételeket, benézhetnek a pincébe is, és mindezt egy finom hideg vacsora kíséri majd. A kóstoló után az est zárásaként isteni friss fánkot sütünk, és eheti mindenki, majd mellé egy meglepetés bort kóstolhat meg az elégedett hegyi vándor!

A program tartalma: 6 féle bor kóstolója, bőséges hidegtál, lekváros fánk + egy meglepetés bor!

A program ára: 8000 Ft/fő

Létszám: minimum 12 fő - maximum 27 fő
A program regisztrációhoz kötött!

csetvei_pince_1.jpg

Jelentkezés: info@csetveipince.hu mail címen vagy a +36 20 316 8551-es mobilszámon, február 12-ig lehetséges.

 

Szólj hozzá!

Szuper 12, avagy a magyar bor ünnepe!

2019. január 29. 10:22 - Silye Sándor

dijatado1.jpg

Díjazottak és díjátadók: Tóth Katalin (jobbra), Kovács Pál. Luka Enikő, dr. Kosárka József és a  műsorvezető, kezében a második serleg, a Debreceni Borozó különdíja Tóth Katalinnak, az átadás előtt

Ismét Debrecen, a Déry Múzeum díszterme volt a hely, ahol átadták a 2018. évi Szuper 12 Magyar Bor Nagydíjat, mégpedig a Magyar Borszakírók Köre által odaítélt legjobb fehér és vörös bornak. Az már tudott, hogy a fehér borok mezőnyében az egri Tóth Ferenc pincészet Egri Leányka superior, a vörös borok között a soproni Luka Enikő Kékfrankos nedűje volt az első az egyenlők között. A 2x12 szuper borász közül ott volt Debrecenben a Balla Géza Pincészet (Arad), a Bock Pince (Villány), a Dobosi Pincészet (Szentantalfa), az Eszterbauer Pincészet (Szekszárd), a Gallay Kézműves Pince (Nyékládháza), a Gere Attila Pincészet, a Holdvölgy (Mád), János von Beöthy (Csobánc-hegy), a Káli Kövek Pincészet (Szentbékkála), a Kovács Nimród Winery (Eger), Luka Enikő (Fertőrákos), a Mészáros Borház (Szekszárd), a Schieber Pincészet (Szekszárd), a St. Andrea Pincészet (Eger), a Stumpf Pincészet (Eger), a Szászi Birtok (Szent György-hegy), a Thummerer Pincészet (Noszvaj), a Tornai Pincészet (Nagy-Somló), a Tóth Ferenc Pincészet (Eger). Szép lista…!

És a terem már kora délutánra megtelt. Az előtérben finom falatok, de ide került benti hely híján a Bock és Gere pincészet asztala, bent pedig zaj, beszélgetés, pohárcsilingelés, koccintás, dicsérő csettintések sora. Ez sem vonta el a figyelmet a kiváló borokra való koncentrálástól, az átélt kóstolástól, a borok illatának, zamatának meghitt megismerésétől. Aztán következtek az ünnepélyes pillanatok, Kovács Pál, a rendezvény házigazdája köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Kosárka József, a Magyar Borszakírók Köre elnöke méltatta a borokat, és átadta az okleveleket, illetve a díszes serleget a győzteseknek.  Sőt, Tóth Katalinnak, a Tóth Ferenc Pincészet operatív vezetőjének, Feri bácsi lányának mindjárt kettőt is, mert a Debreceni Borozó különdíját is ők kapták. Utána kezdetét vette a nagyszabású és iramú kóstolás, direkt jöttek az emberek a direkt becélzott asztalokhoz, volt hát dolga minden jelen lévő borásznak. De persze a kínálók is meglátogatták a kollégákat, ők is kóstoltak, ízlelték a másik tudását, remekműveit.

Nagyszerű este, a magyar bor igazi ünnepe volt ez. Köszönet érte a borászoknak, hogy kiváló termékeikkel minden évben lehetőséget adnak a szakíróknak arra, hogy nehéz döntést „szüljenek”. Köszönet Debrecen városának, a Debreceni Borozónak, Kovács Palinak, Darin Sanyinak a kiválóan szervezett szíveslátásért!

Folyt. köv.!

 

Szólj hozzá!

Nagy bormustra, nagy borok, nagyszerű este Fehérváron

2019. január 14. 12:09 - Silye Sándor

Megvolt a IV. Fehérvári Nagy Bormustra a Szent István Művelődési Házban. Sokan voltak, nagyon sokan. Hullámzott, zajongott a terem, egymás hangját is alig lehetett hallani. Ott Rozgonyi Pista és baráti köre kóstolt, amott a megye legjobb borászai közé sorolható Csóbor Jenő és „udvartartása” beszélt az éppen terítékre került tételekről, ni, emitt meg Zsirai Petra, a kiváló tokaji családi pincészet egyik tulajdonosának férje kóstolgatta a konkurencia termékeit. Néha össze lehetett akadni Fáncsy Vikivel, vagy váltva a férjével, akik a nagy sokadalom közepette igyekeztek helytállni, vagy helyben rohanni. A bal oldalon a megyei borászok borsorait kínálták, az Etyeki Kúria, a Friday Winery, a Geszler Családi Pincészet, a Sáfrán Pince, a Csóbor Pincészet, Nagy Gábor Pázmándról, új bemutatkozók voltak az Apró Kertek, Nagy Zsolték és a Bella Pincészet Sukoróról. Az országból és a környékéről itt volt a  Balla Géza Pincészet Erdélyből, a Geönczöl Pincészet a Felvidékről, e honból a Dominium Pincészet, a Borbély Családi Pincészet, a Frittmann Pincszet, a Koch Borászat, a Babarczi Szőlőbirtok és Pince, a Cseri Pincészet, Tokaj és környékéről a Ferdinánd, a Zsirai, a Holdvölgy, Nagy és Nagy Pincészet Tapolcáról, a Cezar Pincészet Zalából és még mások. Csodás névsor, ha valakit kifelejtettem a nagy rohanásban, azoktól elnézést kérek.

És a tömeg csak ment, kóstolt rendületlenül, poharak csendültek, beszédfoszlányok röppentek, keveredtek a levegőben, kár volt a sok dumáért, hiszen a borok magukért beszéltek. Remek nedűket kóstolhattunk, volt, aki nyavalygott, hogy nem a legjobb borászok voltak itt. Ne feledjük, a legjobb kategória az meglehetősen szubjektív, nosza az elégedetlenkedő orra alá dugtam egy bort, „na, kóstold meg”, utána közölte: „ez hú, de jó!”. Na ugye!

Másnap találkoztam egyikükkel, kérdezte mely bor számomra a leginkább tetsző? Mondtam neki a többség tetszett, voltak köztük kiemelkedőek, de ezt csak szóban közöltem, ide nem írom le. Mert lásd a blogom ajánlásának első mondatát: mindenkinek az a jó bor, ami neki ízlik…  

És mivel senkit nem akarok megbántani, legyen itt annyi elég:

Köszönöm(-njük) a lehetőséget, hogy ott lehettünk, Vikiéknek meg a remek estét. Reméljük: folyt. köv!

Szólj hozzá!

IDESÜSS! A IV. Nagy Fehérvári Bormustra!

2019. január 09. 14:33 - Silye Sándor

Már csak néhányat kell aludni, hogy aztán január 12-én, szombaton 17 órától 22 óráig a Szent István Művelődési Központban következzen az álomszerű borbemutató és kóstoló. Sorrendben a negyedik, így tehát 4 éve minden év jól kezdődhet a nemes nedűket kedvelők számára.

fehervari_bormustra-0079_2.jpg

Csóborék asztala, ahol a főborász Kisari Linda és édesapja, Kisari László látható. Ők is ott lesznek, nyertes boraikkal együtt!

Ebben az esztendőben stílszerűen pezsgővel kezdjünk. Naná, hiszen utána lesz étel, ital, zene, minden, mi szem, szájnak ingere… Kiváló pezsgőket lehet kóstolni, a Hétpöttyös ételfinomságai jelentik a kiváló korcsolyát, vagy a remek ágyat a boroknak. Ami biztos: kiváló borászok nagy borai lesznek akkor és ott. Ja, és nagy tömeg. Mert népszerű, igencsak népszerű ez a rendezvény, a maga műfajban az egyik legjobb. Hogy be tudsz jutni a szentélybe szombat este, ha még nincs jegyed? Ki tudja, mindenesetre próbáld meg, mert egy próbát azért megér! (Próba, szerencse.)

Íme ízelítőül a borászok (eddigi) névsora:

Balla Géza Pincészet, Dominium Pincészet, Borbély Családi Pincészet, Koch Borászat, Babarczi Szőlőbirtok és Pince, Cseri Pincészet, Friday Winery, Geszler Családi Pincészet, (Móri borvidék) Sáfrán Pince, Csóbor Pincészet, Holdvölgy Pincészet, Etyeki Kúria Borgazdaság Winery, Ferdinánd Pincészet, ApróKertek, Csobánci Bormanufaktúra, Nagy Gábor és Társa Kispincészet, Zsirai Pincészet, Geönczeöl Pince, Frittmann Borászat, Nagy & Nagy Borászat – Tapolca, Bella Pince – Sukoró, Csordás és Nagy Pince – Pákozd, Bor és Más Kft.

Tehát: a résztvevő borászatok létszáma 25-re nőtt, a kóstolható tételek száma pedig kb. 120!

Nem rossz!

Viszontlátásra!

Szólj hozzá!

Magyar Bornagydíj 2018: Tóth Ferec és Luka Enikő a legjobbak

2019. január 05. 15:42 - Silye Sándor

Az újév első hónapjának utolsó hétvégéjén, annak utolsó előtti napján (tehát január 26-án, szombaton) Debrecenben, a Déry Múzeum dísztermében adjuk át a Magyar Bor Nagydíjat, azaz a 2018-as évben a legjobb fehér és vörös borának járó elismerést. A munkát már novemberben elkezdtük, amikor a Magyar Borszakírók Köre tagjainak az első körben meg kellett nevezniük az elmúlt öt évjáratban az általuk a legjobbnak tartott 3-3 legjobb fehér és vörös bort. Ezt Dr. Kosárka József elnök összesítette, majd minden fordulóban a leadott újabb 3-3 bor jelölése után kiestek a legkevesebb szavazattal állók, míg a bennmaradók szavazatának a száma tovább „hízott”. A hatodik fordulóra állt össze a kétszer 12-es lista, így tudhattuk, mely borokat élvezhetünk majd a vakkóstolón, amelynek a végén kiderül, melyik lesz az a bor, amelyik megkapja a legjobb fehér, vörös bornak járó trófeát.

a_zsuri.jpgA borszakírók csapata a vakkóstoló után. Kosárka Józsi kezében a lévő vizespohárban kóla van!

Íme, a tucatnyi, de nem tucat termék. Fehér borok:

Dobosi Pincészet Háromszög Olaszrizling 2016 (Balaton-felvidék), Figula Pincészet Száka Olaszrizling 2015 (Balatonfüred-Csopak), Gallay Kézműves Pince Nyékládháza Zenit 2015 (Bükk), Holdvölgy Expression Tokaji Hárslevelű Becsek 2015 (Tokaj), Káli Kövek Rajnai Rizling Szentantalfa 2016 (Balaton-felvidék), Kovács Nimród Borászat Nagy-Eged Furmint 2015 (Eger), Pajzos Pincészet Tokaji Hárslevelű 2015 (Tokaj), Tokaj Nobilis Szőlőbirtok Barakonyi Furmint 2015 (Tokaj), Tornai Pincészet Top Selection Aranyhegy Juhfark 2016 (Somló), Tóth Ferenc Pincészet Egri Leányka Superior 2016 (Eger), Szászi Birtok  Badacsonyi Rózsakő 2017 (Badacsony), Szepsy Pincészet Úrágya Tokaji Furmint 2015 (Tokaj).

toth_ferenc_1.jpgA legjobb fehér bor Tóth Ferenc 2016-os Egri Leányka Superior bora lett. Tényleg szuper(ior) volt!

Vörös borok:

Balla Géza Sziklabor Feketeleányka és Cabernet Franc 2015 (Ménes), Bock Pince Villányi Merlot Special Reserve 2013 (Villány),  Eszterbauer Borászat Nagyapám Kadarka 2017 (Szekszárd), Gere Attila Pincészete Fekete Járdovány 2016 (Villány), Janos von Beőthy Csobánc-hegy Petit Rhone 2013 (Badacsony), Luka Pincészet Kékfrankos 2015 (Sopron), Mészáros Borház Bodzási Kékfrankos Prémium 2015 (Szekszárd), St. Andrea Nagykadarka Nagy-Eged Grand Superior 2016 (Eger), Stumpf Pincészet Nagy-Eged Öregtőkék Kékfrankos 2015 (Eger), Schieber Pincészet Patina Cabernet Franc 2013 (Szekszárd), Tóth Ferenc Pincészet Kékfrankos Superior Tornyos 2013 (Eger), Thummerer Pincészet Egri Bikavér Grand Superior 2015 (Eger).

luka.jpgLuka Enikő 2015-ös Kékfrankos nedűje méltó helyére emelte a Kékfrankost és a soproni borvidéket!

A lista elárulta, hogy a tavalyi győztesek egyike sem jutott be a tizenkettes listára. Tóth Ferenc Egerből „újoncnak” számított az elmúlt évhez képest, de most mindjárt mindkét borfajtánál döntős lett.

Decemberben következett a vakkóstoló, 24 minta várt a borszakírók csapatára, hogy eldöntsék, melyek lesznek az elsők az egyenlők között? Mindenkinek kötelező volt a 12 fehér és vörös bor egyikét a legmagasabb pontszámmal (10) jutalmazni, de csak egyet, a többi meg kapta azt, amit kapott. Nem volt könnyű feladat, de megoldottuk.

Szoros verseny végén a Tóth Ferenc Pincészet 2016-os Egri Leányka Superior bora lett a legjobb fehér, a Luka Enikő Pincészet 2015-ös Kékfrankos nedűje meg a legjobb vörös bor.

A „Super 12” listákon összesen 11 borvidék képviseltette magát, a legtöbb borral Eger (6), Tokaj (4) és Szekszárd (3). Harmadszor, vagyis eddig minden évben bekerült a 12 közé a Holdvölgy, a Kovács Nimród Borászat, Balla Géza, a St. Andrea és a Thummerer Pincészet egy-egy bora.

Nagy borok voltak, nagy élmény vár hát mindazokra, akik ott lesznek január 26-án a Déry múzeumban, hiszen ezt a 24 bort biztosan megkóstolhatják, de az valószínű, hogy a meghívott borászok több termékkel is megmutatják magukat.

VISZONTLÁTÁSRA!

Szólj hozzá!

Gilvesy pince Badacsony

2019. január 02. 17:17 - Silye Sándor

A Kárpát medence borgálán találkoztam egy érdekes emberrel. Aki Badacsonyból érkezett, mégis a beszédén érződött, hogy ő bizony messziről jött ember. És már tudja, mily jó sok bor terem Badacsonyban. Naná, hiszen ő is egy az ott jó bort készítők között. A borai jók. Ráadásul kiemelt figyelmet érdemel mondanivalója. Figyeljetek hát rá, hiszen ahhoz képest, hogy kanadai, egész jól bírja a magyart.

Tehát figyu: Borblog rádió Fehérvár, vendégünk a Gilvesy Róbert Pincészet!

De előtte tudod mit kell tenned... Igen, kattints rá, amire rá kell kattintanod. Na, rákattantál? Kösz!

Szólj hozzá!