Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Szepsy István az európai legjobb bortermelő!

2022. október 17. 16:02 - Silye Sándor

szepsy_jpg1.jpgA magyar borok egyre jobban helytállnak a nagyvilágban. Francia, angol stb. stb. borversenyeken nyernek aranyakat, és most egyéni nagy sikerről is beszámolhatunk. Magyarországon, ebben a kis országban lám születnek nagy borok. És most már van európai mértékben is nagy borászunk!

Kihirdették a The 2022 Golden Vines Awards győzteseit: a Best Fine Wine Producer in Europe Award és a Hall of Fame Award is Szepsy Istvánt illeti. Ez az eredmény azért is különösen fontos, mert bizonyítékként szolgál arra, hogy a Szepsy-borokat a világ legjobbjaiként és legértékesebbjeiként tartják számon, és nemcsak a hazai, hanem a világ csúcskategóriás borai között is ott van a helyük.

szepsy.jpgA Szepsy István által elnyert Best Fine Wine Producer in Europe díj a szakma óriási elismerése, tavaly ezt a kitüntetést olyan nagy borász nyerte el, mint Egon Müller, aki a Mosel-völgyben készíti világhíres rajnai rizlingjeit. A Hall of Fame díj pedig a legtöbb szavazatot kapott termelő díja, ennek elnyerése is azt mutatja, hogy a Szepsy-borok nemzetközi szinten is a csúcsminőség legfelsőbb szintjét képviselik, és a világ legnagyobb márkái között is megállják a helyüket. Olyan márkák ezek, amelyek megkerülhetetlenek, és amelyek nevének hallatán a borvilágban mindenki felkapja a fejét. Aubert de Villaine, au Domaine de la Romanée-Conti, Domaine Leroy, Penfolds, Hennessey, Dom Pérignon,  Krug, és még sorolhatnánk a versenyben résztvevő ikonikus pincészeteket.

Arra eddig még nem volt példa, hogy egy márka két díjat is elnyerjen: Szepsy Istvánnak ez is sikerült. Már életében egy élő legendának számít, kompromisszumok nélkül termeli harminc éve a legjobb minőségű szőlőt a legjobb tokaji dűlőkben. A magasan fekvő, köves talajú, meredek lejtőjű dűlőkön átlagosan 40 éves szőlőtőkékkel dolgozik, és ezekből készíti dűlő-, és parcella szelektált egyedülálló furmintjait száraz és édes iskolázásban.

szepsy_jpg2.jpgA díjátadóra meghívott 275 vendég között ifj. Szepsy István képviselte a Szepsy Pincét, akit a díjak átvétele mellett két mesterkurzus megtartására is felkértek. Ezeken a legszebb, dűlőszelektált Szepsy-furmintokat, egy szamorodnit és egy 6 Puttonyos Tokaji Aszút is bemutatott a vendégeknek. A Szepsy borokon kívül The Brunello di Montalcino, Dom Perignon, Hennessy és Domaine Arnoux-Lachaux mesterkurzusokon tanulhattak, kóstolhattak együtt a meghívottak.

Forrás: Borászportál.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr7317956272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása