Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Mit mivel, Chardonnay-t mivel?

2016. december 12. 16:38 - Silye Sándor

Nagy és lényeges kérdés, aminek eléggé eltérő válaszai lehetnek. Mit, mivel együnk, mihez milyen bort igyunk? A régi alapvetés megdőlni látszik, mi szerint fehér húsokhoz fehér, vörös húsokhoz vörös bor dukál. A jövőben minden héten egy bortípushoz ajánlunk ételfajtákat, majd egy idő után fordítunk: kajákhoz keresünk megfelelő borokat. Természetesen e témakört illetően is örömmel várjuk mindenkinek a hozzászólását.

chardonnay_szolo.jpg 

Ma a Chardonnay lesz "terítéken". Ez a világ egyik legismertebb szőlőfajtája. Ismert mind reduktív, mind tölgyfahordós, sőt, esetleg barrique érlelésű verzióban. A fehér borok közül ez, és talán még a Rajnai Rizling viseli el a füstös ízt, az égetett hordókat. A battonage technikával, tehát a finom seprőn forgatott Chardonnay különösen kiváló ital önmagában is. A móri Kamocsay Ákos ily módon készült tételétől beájultam,annyira finom volt. A Chardonnay lehet a legjobb választás halakból, szárnyasokból készített ételekhez, friss sajtokhoz, a hordós érlelésű Chardonnay pedig grillezett, roston vagy faszénen sütött fehér húsokhoz, gombás szószos ételekhez, nehéz tejszínes mártásokkal készített fogásokhoz és aromásabb, esetleg grillezett sajtokhoz illik. (Forrás: Bor-neked.hu)

Ezt mondja az írás, de mit mond Ön, mit gondolsz, tapasztaltál Te? 

Szólj hozzá!
Címkék: parositas

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr8412042747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása