Villány? Szekszárd? Eger? Sopron? Hajós-Baja? Vagy valamelyik más borvidék? Örök dilemma, hogy melyik terület borai a jók, a jobbak, vagy a legjobbak? Na, ez az, aminek a megállapítása a tökéletesen szubjektív „műfaj” kategóriába sorolható. De persze a szubjektív is lehet objektív, például, sok magánvélemény összesítése jelenthet egy objektív igazságot. Vagy nem… De ezt az utóbbit vessük el, mert ez is szubjektív! Így az alább olvasható eseményt tekintsük teljesen objektívnak
A magyar borászatban irány- és mértékadó pincészetek munkájának értékelésére és elismerésére a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége 2002-ben megalapította „Az Év Pincészete Magyarországon” kitüntető címet.
A verseny menete egyszerű: a címet kiíró szervezetek felkérik az általuk az "Év Pincészete" címre méltónak tartott pincészeteket, hogy pályázzanak a cím elnyerésére. A díjról a kiíró szervezetek tagjai, illetve általuk felkért szakemberek döntenek szavazással.
2019-ben a díjat Günzer Tamás Pincészete nyerte el. A hivatalos díjátadóra október 9-én került sor Villányban, a győztes pincészetben.
Forrás: Borászportál