Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

IDESÜSS! Chardonnay Nap-Borest a Borbárban

2020. június 20. 10:23 - Silye Sándor


chardonnay3_2.jpg  Megvolt az egyik, jöhet a másik. Mert: aki nem lép egyszerre, nem kap bort majd estére… De! Június 25.-én csütörtök 19 órakor itt az újabb lehetőség a Fekvő katona melletti Borbárban, hogy újra találkozzunk. Ha a lehetőség engedi, akkor a teraszon, ha nem, akkor
bent a Borbárban. Bár jobb lenne a bor a teraszon, de ember tervez, az időjárás meghatározza, hogy mikor, mit, hol és hogyan.
Jöjjön, aki tud, hiszen meglátja, megérzi, kóstolja azt, hogy: érdemes kicsit elmélyedni a fehérborok szexi világában. Hiszen akkor és ott a legnagyobb, és talán legnépszerűbb francia fehérszőlőé a főszerep, ugyanis ekkor bemutatkozik - a chardonnay!

A szőlő, amely a pinot noir (vörös) és a kevéssé ismert gouais blanc (fehér) fajták keresztezéséből jött létre. Otthonának Franciaország Burgundia borvidékét tekintjük, ahol gyakorlatilag minden jelentősebb fehérbor kizárólag ebből a szőlőfajtából készül. A borászok körében nagy kedvenc, hiszen könnyen alkalmazkodik eltérő
éghajlati viszonyokhoz, így készítenek belőle bort olyan hűvös klímán, mint Chablis, de olyan meleg helyen is, mint Kalifornia. Legjobb formáját egyébként a meszes, krétás talajokon adja.

1_veressbor_2_1.jpg

És nem csupán a borászok, de a borívók nagy kedvence is. Mert lágy, selymes, hízelgő az ízvilága, de a savgerinc mégis egyenes tartást ad neki. Ha pedig az évjárat és a jó évben szüretelt szőlő megengedi, és battonage technológiát alkalmaznak, akkor az így készült chardonnay maga a csoda!

A borsor amit kóstolunk:
Figula Chardonnay 2018, Balatoni borvidék - Északi oldal
Etyek Kúria Chardonnay 2018, Etyek-budai borvidék
Légli Chardonnay 2018, Balatoni borvidék - déli oldal
Ruppert Chardonnay 2017, Villányi borvidék
St. Andrea Chardonnay 2018, Egri borvidék
Bottega Chardonnay IGT Trevenezie 2018, Olaszország
Cháteau De Puligny-Montrachet Chardonnay 2016, Franciaország
Francis Ford Coppola Diamond Chardonnay 2018, Kalifornia

E kiváló borok mellé járnak a falatkák.
Részvételi díj 4990 Ft/fő
Asztalfoglalás a korlátozott létszám miatt szükséges és jelentkezési
sorrendben tudjuk biztosítani.
Foglalás: Tibor 06-20-3677747, Csilla: 06-22-311441 borszaküzlet
vagy e-mail.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr1015904068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása