Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Régi szokás, hagyomány és legenda a Márton nap ünnepe

2021. október 27. 10:37 - Silye Sándor

mmarton.jpgRégóta izgatottan várják a borászok és a borok kedvelői az újborok megjelenését. Hogy megillatozhassák, kóstolhassák, megsejtve, érezve a jövő reménységét. A nagyon friss újborok látványa nem felemelő, de mit lehet tenni, ilyen az újbor. De olyan, amilyen, érdemes kóstolni, hogy később már szeretni is lehessen azokat.

Székesfehérváron, a Kossuth utca 3 alatt található Borbárban két egymást követő szerdán lesz újbor kóstoló és elő-Márton napi libalakoma. Először november 3-án, majd 10-én, mindkét alkalommal 19 órai kezdettel. Az idei szüret termékeit első alkalommal kóstolhatják meg az érdeklődők, megspékelve az estét a Márton napi hagyománnyal, legendákkal. Tudják: „Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik”. És a libát bizony újborral illik nyakon önteni, így illik tisztelegni a hagyományok előtt.

marton_nap1.jpgEzen a két estén az alábbi borsort kóstolhatják meg: Mészáros Pál Irsai Olivér Szekszárd, Bodri Sauvignon Blanc Szekszárd, Figula Zenit & More Balatonfüred-Csopak, Pannonhalmi St. Martinus Pannonhalma, Lajvér Supernova Rozé Szekszárd, Prantner Rozé Cuvée Szekszárd, Szentpéteri Néró Rozé Kiskőrös, Gere Attila Rozé Villány, Bodri Gúnár Szekszárd, Bock Portagéza Portugisier.
Mindezt kiséri, és mindennek „megágyaz” a kemencés libacomb vörösboros párolt káposztával és a töltött libanyak szelet.
Az est ára 6900 forint/fő.
A korlátozott létszám miatt, a jelentkezés regisztrációhoz kötött és előre megváltott kóstoló jeggyel lehetséges a részvétel.
A regisztrálási határidő: a november 3.-i rendezvényre október 30, a 10.-ire november 6.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr816736778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása