Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

János napi boráldást rendeztek Velencén

2021. december 27. 07:33 - Silye Sándor

A Velencei-tavi Szent Benedictus Borlovagrend sokévi hagyománya, hogy Keresztelő Szent János névnapjához kapcsolódóan boráldást tartanak. A Velencei-tavi Szent Benedictus Borlovagrend összetartó közöség, tiszteli hagyományait. Ezért most sem maradt el a boráldás.

boraldas1.jpg

A legenda szerint vértanú Szent Jánost annak idején mérgezett borral akarták megölni, de ő ellenállt az ártó bornak. A Borlovagrend idén is felelevenítette a hagyományt a János-napi boráldással, hogy a Velencei-tó környéki borok egészségesek és fogyasztható italok legyenek.

A Velencei Szent István király Plébániatemplomban december 26-án a szentmise keretében Récsei Norbert plébános atya megáldotta a borlovagrend képviselői által hozott Velencei-tó környéki borok közül a fehér, rozé és vörösborokat, valamint pezsgőt.

boraldas.jpg

A boráldáson Kupi László ceremóniamester, Döme János és Erdő János képviselték a Borlovagrend tagságát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr1016793650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása