Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Kóstold Körbe! Bor&Gasztrofeszt Keszthelyen

2022. december 17. 11:26 - Silye Sándor

kostold_korbe_keszthely.jpgMásodik alkalommal rendezik meg Keszthelyen a Balatoni Kör nagysikerű, őszi-tél rendezvényét. A Kóstold Körbe Bor&Gasztrofeszt 2022. december 29-30-án a Festetics- kastély parkjában várja a gasztronómia szerelmeseit. Egész évben nyitvatartó éttermek, borászatok és pálinkafőzde költözik két napra a tó nyugati csücskébe, hogy megmutassa legfinomabb ételeit, legszebb borait, legzamatosabb pálinkáit. „Minden Kóstold Körbe Bor & Gasztrofeszt más hangulatú, egy kicsit más tematika alapján épül fel. Ez az esemény lehetőséget ad arra, hogy az év végi ünneplés és összegzés időszakában közösségi élményt nyújtsunk, megmutassuk a Balatoni Kört. A vendégek egy parkon belül járhatják körbe a tavat, megismerve az északi és a déli part vendéglátóit. A Festetics-kastély kiállításán megtekinthetjük a hercegi ebédlő terített asztalát. Ahogy a Festetics családnak, úgy a Balatoni Körnek is a minőségi vendéglátás, vendégül látás az egyik küldetése.

kostold_korbe_keszthely_jpg1.jpgMegmutatjuk, hogy a balatoni turizmus augusztus végén nem áll meg, csak átalakul.„Az egyesületünk csaknem ötven tagja elkötelezett az egész éves balatoni vendéglátás koncepciója mellett” - mondta Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke.

„Nemcsak a helyszín különleges, hanem az időpont is. A két ünnep között közösen búcsúztatjuk el az évet és együtt koccintunk 2023-ra” - mondta Vincze Péter, a Balatoni Kör elnökségi tagja.

„A festői Festetics-kastély parkja kiváló helyszín a közönségnek, és a kiállítóknak is találkozni, bemutatkozni. A téli ízek, a dűlő szelektált tételek, a koncertek és a kastély tárlatvezetései együtt egy egész napos komplex programot biztosítanak a vendégeknek. Másodszor költözünk be a barokk kastély parkjába, a februári eseményünk megmutatta, hogy a közönség részéről is van igény az impozáns környezetben nyújtott téli vendéglátásra. Ezen a két napon a gasztronómia, a kultúra és a művészet összefonódik, a vendégek egy helyszínen találkoznak több étterem és borászat kínálatával, miközben a háttérben kiállítások, koncertek zajlanak. Itt mutatjuk meg leginkább, hogy az Egymást ajánljuk szlogenünk nemcsak egy hangzatos kifejezés, hanem a valóság. Aki kíváncsi az igényes, minőségi vendéglátásra, arra buzdítjuk, ne maradjon otthon, akkor sem, ha hűvösebb idő lesz” - hangsúlyozta Joó Zoltán, a Balatoni Kör elnökségi tagja, a rendezvény egyik főszervezője.

kostold_korbe_keszthely_jpg2.jpg

A keszthelyi Kóstold Körbe Bor & Gasztrofeszt időpontja: december 29-30.

Helyszín: Keszthely, a Festetics-kastély parkja

A Balatoni Kör tagjai és vendéglátói Keszthelyen: Pajti-Keszthely Epl Bisztro-Eplény Lavender Terasz-Balatonvilágos Kalóz Strandbisztró-Balatonudvari Pócz Pincészet és Borbisztró-Balatonlelle Egy Csipet Nádas-Siófok Lady Hamilton - Keszthely Creative Kitchen / John's Pub Wine Selection / Balaton Bor / Pohár pont BuborAPE - Tölgyes Kúria Champoint Pálffy Pince-Köveskál Söptei Pince-Csopak Fata Pince-Badacsonytomaj Laposa Borbirtok-Badacsonytomaj Garamvári Szőlőbirtok-Balatonlelle Fenegyerek pálinka-Zamárdi

kostold_korbe_keszthely_jpg3.jpgPROGRAMOK

December 29. (csütörtök) 11:00-18:00 Kóstold Körbe Bor & Gasztrofeszt a Balatoni Kör tagjaival (helyszín: kastélypark) 11:00 – 16.00 ZWACK Unicum és Riserva kóstoló (helyszín: Velencei tükörterem) 10:00-17:00 Kisvasút a kastélyparkban 11:00 Pálmaházi séta (helyszín: Pálmaház) 12:00-16:00 “Varázshangok Családi Játszóház” és gyermekprogramok az északi szárnyban 14:00 Fenegyerek tematikus pálinkakóstoló (helyszín: Velencei tükörterem) 14:00-16:00 Arcfestés (helyszín: északi szárny) 15:00 – 16:00 BB Jazzy Duó koncert (helyszín: kastélypark) 17:00 Esti tárlatvezetés (helyszín: enteriőrkiállítás) 

kostold_korbe_keszthely_jpg4.jpgDecember 30 (péntek)

11:00-18:00 Kóstold Körbe Bor &Gasztrofeszt a Balatoni Kör tagjaival (helyszín: kastélypark) 11:00 – 16.00 ZWACK Unicum és Riserva kóstoló (helyszín: Velencei tükörterem) 10:00-17:00 Kisvasút a kastélyparkban 12:00-16:00 “Varázshangok Családi Játszóház” és gyermekprogramok az északi szárnyban 14:00 Fenegyerek tematikus pálinkakóstoló (helyszín: Velencei tükörterem) 14:00-16:00 Arcfestés (helyszín: északi szárny) 15:00 – 16:00 VAGABOND TRIÓ koncert (helyszín: kastélypark) 16:00 Ünnepi koccintás a Balatoni Kör tagjaival 17:00 Esti tárlatvezetés (helyszín: enteriőrkiállítás) 18:00 “Játssz még” koncert (helyszín: északi szárny, nagy bálterem, fellépők: Németh Bálint tenor, Horváth Szilárd tenor, Kardos Eszter szoprán, Nagy Katinka szoprán)

Mindkét nap: Szalai Krisztián SZKart Festészet Keszthely, „Balaton, ahogy Mi látjuk " festmény kiállítás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr2018004294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása