Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Kóstold körbe Bor & Gasztrofeszt Veszprémben

2023. május 11. 08:42 - Silye Sándor

kostold_korbe_2023.jpgFolytatódik a Balatoni Kör nagyszabású rendezvénysorozata! Egész évben nyitva tartó éttermek, borászatok és pálinkafőzde költözik két napra Európa Kulturális Fővárosába, hogy megmutassa legfinomabb ételeit, legszebb borait, legzamatosabb pálinkáit.
A veszprémi Gizella Napokon május 13-14-én az északi és a déli part vendéglátóinak kínálatából is válogathatnak a vendégek, egy téren sétálva kóstolhatják körbe a Balaton ízeit. A Gizella Napok programjainak köszönhetően ezen a két napon a gasztronómia, a kultúra és a művészet összefonódik, a vendégek egy helyszínen találkoznak több étterem és borászat kínálatával, miközben a város több pontján kiállítások, koncertek, gyerekprogramok zajlanak.

kostold_korbe_2023_jpg2.jpgEgy ilyen rendezvényen látható, hogy az Egymást ajánljuk szlogen a Balatoni Kör esetében nemcsak egy hangzatos kifejezés, hanem a valóság.
Akik a Szent Imre téren várnak mindenkit 2023. május 13-14-én.
Ételek, Egy csipet Nádas; Nápolyi pizzák: Pizza Prosciutti crudo di Parma, Pizza Prosciutto Cotto, Pizza Salami Napoli, Pizza Margherita; EPL Bisztró: Préselt mangalicapofa, török mogyoró, lilahagyma chutney, kenyér - Préselt mangalicapofa roston, lilahagyma chutney, pirított burgonya, Házi kacsazsíros kenyér, lilahagyma, Túrógombóc, fahéjas tejfölhab, hecsedli; Hotel Bonvino Wine & Spa: Orgonakrém leves, citrusos meringue, Göngyölt malaccsászár, jus, zöldalmás zellersaláta.

kostold_korbe_2023_jpg1.jpgFenegyerek pálinka
Borok: Laposa Borterasz, Kányaváry Borbirtok, Dobosi Birtokközpont, Martinus Birtok, Szabó és fia pincészet, Pálffy Pince, Skrabski Pince, Bujdosó Pincészet.
A BalatonBor truckban a BalatonBor és Hegybor mellett Kopjári ásványvíz, Balaton Gin, Balatonic, csapolt és dobozos Helka sör és Zwack Barista szilva szerepel a kínálatban.
A rendezvény kutyabarát a kutyabarat.hu ajánlása alapján.
A rendezvény a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében kerül megrendezésre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr3718121368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása