Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Kiváló helyen, kiemelkedő este volt a VII. Nagy Fehérvári Bormustra

2023. január 15. 06:32 - Silye Sándor

bormustra_jan_14_jpg5.jpgMegvolt 2023 első borkóstolója! Nem is akármilyen és nem is akárhol. Mert: Nagy Fehérvári Bormustra volt, sorban már a hetedik. Fáncsi Viktória és csapata január 14-én, szombat este a Hotel Magyar Királyban rendezte meg a borok ünnepét.

Sok borvidék, sok borászata mutatta be finomságait, köztük Fejér megyeiek. Ahogy beléptünk a terembe, máris móriakkal találkozhattunk, a Brigád, a Szabadkai és a Geszler pincészet nyitotta a bor(ász)ok sorát, de a Móri Borvidék kiválósága, a Paulusz Borház is jelen volt. Egymás mellett állt az Etyek-budai Borviékről az Apró Kertek, a Csóbor, a Csordás-Nagy, a Bella, a Köllő, a Nagy Gábor Pincészet asztalai, de az Etyeki Kúria is kínálta kiváló nedűit a fehérvári borszerető közönségnek.

bormustra_jan_14_jpg1.jpgNem győztük kapkodnia fejünket, mert amott Tokaj kiválóságai, a Sanzon Tokaj Rácz Erikával, az Áts Pincészet, a Barkland Pincészet, a Holdvölgy, de itt volt Balla Géza Erdélyből, Koch Csaba Borota-Villányból, a Dominium Pincészet Gyöngyösről, a csopaki Petrányi Pince és Borterasz, a Borbély Pincészet Badacsonyból, a Garamvári Pince a Balaton túlsó oldaláról Balatonlelléről, a Pósta Borház Szekszárdról, a Petrényi Pince Eger képviseletében stb. stb. No és Babarczi és a Cseri Pincészet a Pannonhalmi Borvidékről, utóbbi elnyerte a Magyar Borszakírók Köre Magyar Bor Nagydíját a fehér bor kategóriában.

bormustra_jan_14_jpg2.jpgNagy kiállítás volt, remek borokkal. Eleinte az érkezést követően a borászok hamar körbe kóstolták egymást, később már úgysem volt idejük erre, mivel az érdeklődők csak jöttek és jöttek, a végén már egy talpatanyi hely sem maradt a teremben. Méhkasként zsongott a tömeg, elismerő cuppantások kíséretében.

Ahogy József Attila is írta, „A hetedik te magad légy“. A hetedik nagy bormustrán sokan voltunk, és mindenki örömmel tapasztalhatta a magyar - és a helyi, Fejér megyei - borok nagyszerűségét!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr9818026424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása