 Itt van az ősz, itt van újra, eljött a szüret és az új borok készítésének az ideje. az ideje, hogy megkezdjük boros rendezvényeinket. Ideje. Mint a nyarat követő borkóstolók eljövetelének is. El is jött, hiszen a Székesfehérvári Borbár a Kossuth utca 3-ban október 4.-én, 19 órakor Hárslevelű kóstolót rendez.
Itt van az ősz, itt van újra, eljött a szüret és az új borok készítésének az ideje. az ideje, hogy megkezdjük boros rendezvényeinket. Ideje. Mint a nyarat követő borkóstolók eljövetelének is. El is jött, hiszen a Székesfehérvári Borbár a Kossuth utca 3-ban október 4.-én, 19 órakor Hárslevelű kóstolót rendez.
A hárslevelű szőlő a Kárpát-medencében őshonos szőlőfajta. Minőségi szőlő, nálunk a kilencedik, legnagyobb területen található szőlőfajtákat tekintve. Több magyar borvidéken is közkedvelt, a a Mátrában, Somlón, az Egri és Villányi borvidéken is találkozhatunk e fajtával, de leginkább a Tokaji borvidéken jellemző, de megtalálható a Tokaji-hegység szlovákiai részében is, de milyen érdekes, Dél-Afrikában is készítenek hárslevelűt.
 Tőkéje erős növekedésű, ritka lombozatú, egyenletesen és bőven termő. Levele ép, kerek; fürtje igen hosszú, laza szerkezetű, bogyói közepesen nagyok, gömbölyűek, vékony héjúak, lédúsak. Napos, száraz fekvésű dűlőkben jól aszúsodnak. Októberi érésű, szárazságra, téli fagyokra és rothadásra érzékeny fajta.
Tőkéje erős növekedésű, ritka lombozatú, egyenletesen és bőven termő. Levele ép, kerek; fürtje igen hosszú, laza szerkezetű, bogyói közepesen nagyok, gömbölyűek, vékony héjúak, lédúsak. Napos, száraz fekvésű dűlőkben jól aszúsodnak. Októberi érésű, szárazságra, téli fagyokra és rothadásra érzékeny fajta.
Száraz borként a Hárslevelű sűrű, testes, zöldes-arany színű, erős fűszer-, virágpor- és virágillatú ital.
Ezen az estén az alábbi Hárslevelű borok kerülnek a poharak: Oroszlános Borbirtok Rigófütty 2019; 
Pajzos Tokaj T. Hárs 2019; Fehérvári Borbirtok Somlói Rezerve Hárslevelű 2021; Bogdán Birtok Hárslevelű 2021; Kincsem Kastély Szőlőbirtok Hárslevelű 2018; Pajzos Tokaj Kései Hárslevelű 2018; Petrény Pince December kései Hárslevelű + a szokásos finom falatkák.
A program ára: 6.900Ft
Jelentkezni e-mailben, illetve a 20/36-77-747 telefonon lehet, a visszaigazolás után a program árát a Borbárban, Boltban, illetve utalva is lehet fizetni.

