A Szepsy család munkássága a Tokaji borvidék, azon belül Mád meghatározója. Az apa, Szepsy István, a fia, az ifjabb Szepsy István, felesége, leánya mindnyájan a világban is márkává vált a boraikkal.
A család az 1500-as évektől termel Tokajban borokat, amikor az aszúbor készítése is elindult, így a család és a bor történelme, élete elválaszthatatlan egymástól. A mai generációk büszkék elődjeik teljesítményeire, melyek őket is ösztönzik, hogy méltóvá váljanak a feladathoz. Céljuk a lehető legjobb minőségű szőlő megtermelése a dűlőkben kompromisszumok nélkül. Akár a száraz boraikkal - Furmint, Hárslevelű -, akár édes nedűikkel - Szamorodni, Aszú - a világ bajnokai.
Ezúttal ifjabb Szepsy István beszél róluk, munkásságukról.
Hallgassátok hát, de előtte ne felejtsetek el rákattintani a Podcast epizód meghallgatása linkre. És ha lehet, nyomjatok egy lájkot, nektek remélem nem fáradtság, nekem pedig sokat jelent. Köszönöm!