Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

A Szepsy család, Tokaj, Mád - a világ bajnokai...

2024. január 07. 11:53 - Silye Sándor

szepsyk.jpgA Szepsy család munkássága a Tokaji borvidék, azon belül Mád meghatározója. Az apa, Szepsy István, a fia, az ifjabb Szepsy István, felesége, leánya mindnyájan a világban is márkává vált a boraikkal.

A család az 1500-as évektől termel Tokajban borokat, amikor az aszúbor készítése is elindult, így a család és a bor történelme, élete elválaszthatatlan egymástól. A mai generációk büszkék elődjeik teljesítményeire, melyek őket is ösztönzik, hogy méltóvá váljanak a feladathoz. Céljuk a lehető legjobb minőségű szőlő megtermelése a dűlőkben kompromisszumok nélkül. Akár a száraz boraikkal - Furmint, Hárslevelű -, akár édes nedűikkel - Szamorodni, Aszú - a világ bajnokai.

szepsy_borok.jpgEzúttal ifjabb Szepsy István beszél róluk, munkásságukról.
Hallgassátok hát, de előtte ne felejtsetek el rákattintani a Podcast epizód meghallgatása linkre. És ha lehet, nyomjatok egy lájkot, nektek remélem nem fáradtság, nekem pedig sokat jelent. Köszönöm!

 Podcast epizód meghallgatása

Canva epizód másolása

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: tokaj mád szepsyk

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr1918297091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása