Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Csirkerizottó friss lecsóval

2017. február 06. 09:42 - Silye Sándor


polgar-nemes-feher-2014-375x400.jpgA csirkemellet 1x1cm-es kockára vágd, vonalzót ne használj hozzá, a szabad szemed is elég! A tv paprikát a lecsóhoz karikázd fel, úgy mint a paradicsomot és a vöröshagymát, fokhagymát. A hagymákat tetszőleges zsiradékon (én libazsírt használtam) aranysárgára pirítsad, add hozzá a csirkemellet és a húst addig pirítsad, amíg kifehéredik, majd amikor  a halványnál is fehérebb, tedd mellé társaknak a tv paprikát, a paradicsomot, a sót, az őrölt fekete borsot. Stoppert indíts, mert két percig még pirítanod kell, ha ütött az órád (letelt a 2 perc), vedd le a tűzről, adj neki újabb percet, hogy hűljön, szórj rá tetszés szerinti mennyiségű csemege fűszerpaprikát, tedd bele a rizottó rizst és öntsd fel vízzel úgy, hogy

két ujjnyival fedje el az ételt, és lassú tűzön párold, amíg meg nem puhul.

Tálaláskor kivizezett formába tömörítsed a rizottót, majd üsd ki a tányérba, adj hozzá ízlésesen tálalva még egy kis friss lecsót. Díszítsed ízlés szerint. A Polgár pincészet 2015 Nemes Fehér borával kínáld. (Főzés közben azért kóstolhatsz a borból, már csak a próba miatt is!)

Jó étvágyat.logo.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr3812186084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása