Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2024: a győztesek!

2024. augusztus 30. 16:43 - Silye Sándor

lexebb_logo.jpgA Bor és Piac szakmai magazin a MATE (Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem) Budai Campusán megtartott eredményhirdetésen ismertette a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka pályázat 2024. évi győzteseit és helyezettjeit. Fejér vármegye borászatának az ázsióját tovább növelte e pályázat és annak eredménye. Ugyanis a vármegye újabb sikert ért el, annak köszönhetően, hogy a Móri Borvidék kiválóságának, Miklós Csabinak a pincéje a Legszebb Szőlőbirtok a Kisbirtok kategóriában holtversenyben az első helyen végzett. Szép birtok, szép eredmény!
A rendezvény megnyitóján Bozzai Zsófia főszerkesztő és Nyitrainé Dr. Sárdy Diána, a MATE Budai Campus főigazgatója köszöntötte a megjelent dobogós borászokat, borszakírókat és a jelen lévő borbarátokat. Az idei verseny fővédnöke dr. Nagy István agrárminiszter, aki megtisztelte jelenlétével a díjátadót és ünnepi beszéddel nyitotta meg az eseményt. A pályázat főtámogatója az Enartis Kft., képviseletében Sziksz Veronika piacfejlesztési
igazgató szólt a borászokhoz.
A különböző kategóriákat három zsűritag méltatta: a nagybirtokokat Dékány Tibor borszakíró, építész, fotóművész, a Bor és Piac főmunkatársa, a középbirtokokat dr. Csemez Attila tájépítészmérnök, nyugalmazott egyetemi tanár és a kisbirtokokat Prof. Dr. habil Bisztray György professzor emeritus, a MATE Szőlészeti Tanszék nyugalmazott vezetője mutatta be részletesen.

lexebb_borbirtok.jpgAz eredmények: Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka Nagybirtok kategóriában: a győztes Frittmann Borászat (Kunság), második helyezett: Feind Pincészet (Balatonfüred-Csopak), harmadik helyezett: Dubicz Borászat és Szőlőbirtok (Mátra)
Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka Középbirtok kategóriában:a Vida Borbirtok (Szekszárd) lett az első,
második helyezett: Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok (Eger), harmadik: Ikon Borászat (Balatonboglár).
Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka Kisbirtok kategóriában: első holtversenyben a Cseri Pincészet (Pannonhalma) és a Miklóscsabi Pincéje (Mór), a harmadil: a Fritsch Pince (Villány) lett.

lexebb_borbirtok_jpgcsab_ival.jpgAz idei kiírás abszolút győztese a szavazás során legmagasabb átlagpontszámot elért Frittmann Borászat.
Az ünnepélyes eredményhirdetést követően a zsűri látogatásáról készült kisfilmek megtekintése bepillantást engedett a birtoklátogatásokba és mindeközben a vendégek megkóstolhatták valamennyi díjazott birtok borát. A
kisfilmeket Bozzai Attila és Jandó Zsuzsa fotográfusok készítettek. 
A döntőbe jutott birtokokról megtekinthetőek a kisfilmek megtekinthetők itt: FEIND Pincészet, FRITTMANN Borászat, DUBICZ Borászat, Cseri Pincészet, IKON Borászat, Vida Családi Borbirtok, Miklós Csabi Pincészet, Fritsch Pince, Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr9218478787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása