Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Egy emlékezetes este emlékei - avagy a II. Nagy Fehérvári bormustra

2017. február 13. 09:40 - Silye Sándor

Akik ilyen, vagy olyan minőségben részesei voltak, megállapíthatták: sikeres volt a II. Fehérvári Nagy Bormustra. Sok ember érezhette jól magát azon az estén, finom ételek és kiváló nedűk és egymás társaságában. Fáncsi Viktória főszervező szerint:

- Nagyon elégedett vagyok, mert a cél az volt, hogy minél több embert megszólítsunk akár borászként, akár a közönség tagjaként. Ez úgy tűnik, sikerült. Könnyű volt a borászokat hívni, akik ott voltak a tavalyi első mustrán szívesen jöttek újra, mások meg hallottak annak a sikeréről, és jelentkeztek borászatok maguktól, hogy szeretnének eljönnének. Voltak, aki ígérték érkezésüket, de mégsem érkezhettek meg. Az Ákos pince a Mátrában maradt, illetve Bihardiószegről az ottaniak kénytelenek voltak Debrecen környékén visszafordulni a viszontagságos időjárás miatt. Legnagyobb örömömre Fejér megyéből többen jöttek, mint egy éve, hiszen a környéken is vannak nagyon jó borászatok, bár nem ismertek még, de szerencsére többeket megszólíthattunk, és jelenlétük segítette a találkozó színvonalát.

Tény, sokan voltunk, bizony néha lökdösni kellett egymást a továbbjutás érdekében. Kérdés: Viktória is elégedett volt a résztvevők számával?

- Tökéletesen!  Már gondolkozok azon, miképpen tudnánk jövőre még több embert behozni a kóstolóra. Bár a Szent István terem mellett ott a Szent Imre terem is, de mások tapasztalata azt súgja, hogy azok megsértődnének, akik nem a nagy teremben kapnának, így ezen még töprengeni kell.

fancsi_1.JPG

Akkor jöhet a Fő utca nyáron, ott sokan elférnek...

- Igen, ez is egy jó ötlet... Keressük a lehetőségét annak, hogy bővítsünk, lesz kora nyári rendezvényünk is, de még nem állt össze, hogy mikor, mit, és hogyan csináljunk. De mire eljön az idő, minden e helyére kerül majd!

Kíváncsiskodtam: mitől volt az idei nagy Bormustra az elsőnél is nagyobb?

- A résztvevők számában is mérhető volt az előrelépés. Ami köszönhető a borászok által ígért minőségnek, és a mozgósítás is jobb volt talán. Az első rendezvényen tapasztalt hibákat kijavítottuk, illetve a mostani este után is volt olyan momentumok, amin elgondolkoztunk, hogy miképp lehet jobban és hatékonyabban megrendezni a harmadik nagy bormustrát. De hát mindig tanulunk!

Na jó, de most a sikerből mit tanulhatnak?

- A helyszínt át kell gondolni, illetve azt, hogy milyen alkalmakkal lehet több ember számára népszerűsíteni a bort, annak a kultúráját. Alighanem több rendezvényre lesz szükség tematikusan, vagy szélesíteni kell a palettát, és a  borokat a gasztronómiával kell házasítani. De ezek csak ötletek, a terv még nincs meg.

fancsi.JPG

Viktória már a rendezvényen és utána is komoly betegséggel küszködött. De mi volt az a maradandó élmény, ami örökké emlékezetes marad a számára arról az estéről...?

- A sok elégedett arc. De mi kellhet ennél több...?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr9112253578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása