Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Gyémánt és aranyérmek a világ legnagyobb borversenyéről

2017. május 29. 17:29 - Silye Sándor

A világ legnagyobb borversenyeként ismert Decanter World Wine Awards (DWWA) bormustrán a magyar boroknak idén négy platina- és tíz aranyérmet ítélt meg a zsűri. Az öt napig tartó, Londonban megrendezett borverseny során a 219 fős, a legnevesebb nemzetközi borszakértőkből álló panel választotta ki a világ minden részéről érkezett több mint 17200 bor közül a legjobbakat.

A tizennegyedik alkalommal megrendezett versenyen összesen 103 magyar bor részesült elismerésben:82 nyert el érmet (4 platinát, 10 aranyat, 34 ezüstöt és 34 bronzot), további 21 magyar bor pedig elismerő oklevelet kapott a zsűritől - tudtuk meg a mádi Holdvölgy pincészet és az MTI híradásából.

 Platina éremmel a somlói Kreinbacher Birtok Classic Brut pezsgőjét (85% furmint, 15% chardonnay), a sárospataki Pajzos Pincészet 2011-es Ötputtonyos Aszúját, valamint 2013-as Késői Szüretelésű Hárslevelűjét, továbbá a mádi Szent Tamás Pincészet 2013-as Furmintját jutalmazták.

A magyar borvidékek közül összességében Tokaj aratta a legnagyobb sikert: az összes érem csaknem felét (82-ből 37-et) tokaji bor nyerte, emellett három tokaji bor kapott elismerő oklevelet a zsűritől. Aranyéremmel térhetett haza a Chateau Dereszla, a Royal Tokaji, a Grand Tokaj, a Hétszőlő, a Holdvölgy és a Szent Tamás pincészet). Tokajon belül is kiemelkedő az öt- és hatputtonyos aszúk idei sikere, hiszen ezek a borok kapták a magyar platina- és aranyérmek döntő többségét. A tokaji borok mellett a badacsonyi Villa Sandahl rajnai rizlingjei részesültek még aranyéremben.

A kereskedelmi forgalomban még nem kapható HOLDVÖLGY Culture 2013 hatputtonyos aszú a maximálisan elérhető 100-ból 95 pontot kapott.

Ezek a sikerek mind jelzik, hogy lám, nem érdemes kézlegyintéssel elintézni a magyar borokat...!

Forrás: Vinoport

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr2712548931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása