Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

IDESÜSS! Magyar Sommelier Bajnokság 2018

2018. február 21. 14:37 - Silye Sándor

A sommelier sokak számára kissé titokzatos, már, már misztikus tevékenységnek számít. Annyit tudnak róla, hogy fontos, a sommelier ismerje a borokat, a pezsgőket, annak kultúráját, ismerje a gasztronómiát, legyen járatos az étkek kutúrájában. Korábban már írtunk erről a foglalatosságról, aki többet akar tudni róla, keresse a Fabók Mihályról, és Kovács Antalról írt anyagokat a Kitekintő rovatunkban.

fabok1.jpg

Egy hír a sommelier szakmával, hivatással kapcsolatban:

A Magyar Sommelier Szövetség 2018-ban is megrendezi a szakma országos bajnokságát, amelynek elődöntője február 24-én, szombaton - ebben az évben ismét vidéken - a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban  kerül megrendezésre,  Szekszárd város Önkormányzata és a Szekszárdi Borvidék borászatainak támogatásával. A bajnokság célja, hogy magas szintű megmérettetési lehetőséget biztosítson a vendéglátás azon dolgozóinak, akik a sommelier szakmában dolgoznak, vagy a sommelier szakma a munkakörük része. A szervezők célja továbbá a meglévő szakmai kapcsolatok erősítése és új személyes kapcsolatok kialakítása, valamint a sommelier munka további népszerűsítése

Az előző év gyakorlatának megfelelően ezúttal is nyílt versenyt tartanak, vagyis a megmérettetésen nemcsak a Szövetség tagjai, hanem minden olyan szakember részt vehet, aki tudásáról ebben a formában is számot kíván adni.

Az elődöntőből a három legtöbb pontszámot elért versenyző kerül a döntőbe, akikre hat gyakorlati feladat megoldása vár a nagyközönség előtt 2018. március 4-én a Gerbeaud Ház Átrium termében..

A döntőbe jutott versenyzők a nagyközönség előtt pezsgőfelszolgálásból (idegen nyelven), étel-ital párosításból, hibás borlap javításból, vörösbor dekantálásból, bor jellemzésből és párlatfelismerésből álló feladatokat oldanak meg, majd közös meglepetés feladaton vesznek részt.

A verseny fővédnöke Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Különdíjakat a Petrény Pincészet és a Hotel Gottwald míg a  fődíjat a Törley Pezsgőmanufaktúra ajánlotta fel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr3013687528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása