Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Zsirai Kata kapta a Gál Tibor Emlékdíjat

2018. március 01. 10:13 - Silye Sándor

Zsirai Kata kapta 2018-ban a fiatal magyar borászoknak járó Gál Tibor Emlékdíjat. A kitüntetést személyesen vette át február 24-én Budapesten, a Corinthia Hotelben megrendezett 13. Magyar Borok Bálján.

 Az ifjú borászhölgyet Árvay János, a 2003-as Év Bortermelője jelölte javasolta a díjra az alábbi ajánlással:

„Kata testvérével Petrával, valamint édesanyjukkal közösen munkálkodik három borvidéken, mivel Tokajban, Villányban és a Nagy-Somlón is művel szőlőt, illetve készít bort. Tragikus hirtelenséggel elhunyt édesapjuk gondolatai alapján dolgozik, tisztességgel és becsülettel: alkotás, gondosság, alaposság, értékek, megőrzés, szeretet, öröm, szépség, báj, egyszerűség, érzés, értelem és egyediség.”

zsirai_kata_760x428_1.jpg

Kata a Zsirai pincészet társtulajdonosa, emellett tagja a tokaj-hegyaljai Y generációnak és a fiatal borászokat tömörítő Junibornak.

Kata tényleg megérdemelte e díjat a sok kiváló, fiatal borász között.Mert személyes beszélgetésünk során is meggyőződhettem róla: számára a szőlészet, borászat nem csupán érdekes munka, hanem ennél sokkal több: hivatás!

Forrás: Borászportál

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr8313707362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása