Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Ár és érték: Kristinus Sauvignon Blanc

2018. november 03. 14:40 - Silye Sándor

Ár és érték: Kristinus Sauvignon Blanc

A bor érték, ha jó. A bor jó, ha érték és az ára megfelelő. Mert nem mindenki dobálhat könnyű szívvel sok, sok ezrest egy, egy nedűért. Az ár, érték arány akkor a legkedvezőbb, ha az ár alatta van az értéknek. De persze nem feledem az alap mottómat: mindenkinek az a jó bor, ami neki ízlik. S ehhez tegyük hozzá, a jó bor minimális elvárása, hogy megfizethető legyen.

 

E naptól kezdve bizonyos rendszerességgel ismertetünk majd olyan borokat e helyütt, amelyek jók, megfizethetők, így az ár, érték arány rendben van.

Ma a balatoni, Kéthely székhelyű Kristinus pincészet 2017-es Sauvignon Blanc borát ajánlom jó szívvel. A belőle készülő karakteres bor könnyen felismerhető: bodzára, fűre, csalánra, szénára emlékeztető aromákkal, finom savakkal rendelkezik. Az SB nevének a jelentése: vad világ, és a világ szinte összes bortermelő országában megtalálható. Egyes források szerint állítólag azért ezt a nevet kapta, mert vadon nőtt szőlőfajtáról van szó.

A Kristinus blanc-ja sárga színével kelt figyelmet, illatában tobzódnak a citrusfélék, a kortyban hemzseg az egres, a lime, és a savak is kellemesek. Érezni véltem, hogy a finom seprő alighanem szerepet kapott a bor fejlődésében, mégha nem feltétlenül a battonage technikának köszönhetően.

Az egyik kedvenc fehér borom lett, amelynek az ára is meggyőző. Ez éppen 1490 forint, ami nem sok. De, ha kivárod türelemmel, amíg valamelyik multi akciózza, akkor csak 1100 magyar forintot kell lecsengetni érte.

Ez pedig igazán jutányos és jó ár!

Szólj hozzá!
Címkék: ár érték

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr2014341655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása