Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Ár, érték arány: Dél Afrikai Sauvignon Blanc

2018. november 17. 15:20 - Silye Sándor

Tudjuk: ha az ember bort vásárol, előbb megnézi milyen fajta az a termék, aztán azt, hogy honnan való, mikori évjárat, és végül, ki készítette. Mikor e kategóriák rendben vannak, még egy lényeges dolog következik a vásárlás előtt: megnézni a bor árát. Ha ez is rendben van, nyugodt lehet a vásárló: az ár és az érték aránya bizonyára megfelelő. A kóstolás után pedig nyugtával lehet dicsérni a napot! Mert nincs annál nagyobb öröm, ha alacsony árért, megfelelő minőségre bukkantunk! De ennek az ellenkezője is igaz: ha nem is aranyáron, de igazán nem olcsón jutsz hozzá kiválónak hitt termékhez, és a kóstolást követően húzod a szád, (és ezt nem a tannin teszi), akkor… Hát…

del-afrikai_blanc.jpg

Legutóbb a Kristinus pince Sauvignon Blanc borát ajánlottam becses figyelmedbe. Annak összegzése: 1190 forintért jó vásárt csinál az, aki megveszi. Most maradjunk a Sauvignon Blanc fajtánál, csak menjünk messzebb érte, mégpedig Dél Afrikáig. A zsiráfos üveg a Lidl áruházban kapható, mindössze 899 pénzért. Az ár kevesebb hát, az érték pedig megfelelő. A bor természetesen száraz, 100 % Sauvignon Blanc. Ha a színét nézed, halványabb, mint a Kristinusé, halványsárga, kicsit zöldes fényekkel. Illata gyümölcsös, a citrus, a grape fruit az őszibarackkal ölelkezik, némi fűszeresség érzetével. Illatában visszafogottabb, mint a Kristinus, az ízére, a zamatára is ugyanez érvényes. A Kristinus lenyűgöz, a Dél Afrikából jött áru inkább visszafogottsága, finomsága, elegáns volta miatt kelthet tetszést.

De! Mindkettő a maga nemében kiváló, és bizony megéri a pénzét!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr9614377777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása