Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

IDESÜSS! NYITNIKÉK! Nyiss hát velünk Pázmándon!

2019. április 08. 08:32 - Silye Sándor

                                                              IDESÜSS! NYITNIKÉK!

 

Nagy velencei-tavi sétáló borkóstoló lesz a borászok részvételével, 11 Velencei-tó környéki borász - több mint 50 kóstolható tétel egy történelmi boros pincében a pázmándi Szőlőhegyen!

borv_1.jpg A világ a színek sokaságától olyan szép. A bor világa szép és színes. Egy kis borvidék – kicsi a borvidék, de nagyon jó! - kicsiny körzetének meglepő sokszínűségét készülünk bemutatni. Homoktól a meszes löszön át a vulkanikus sziklákig, kézművességtől a csúcstechnológiáig, az irsaitól a rizlingen át a kékfrankosig, mind-mind mi vagyunk: velencei-tavi borászok.

 Április 13-án a Bálint Boráriumban a Nyitnikéken egy asztalhoz ülünk, ahogy tesszük ezt időnként. Mert nyitni, nyitottnak lenni, ismerni egymást, egymás borait fontos, és a tavasznál nincs is jobb évszak ehhez. Vitatkozunk, kritizálunk, tanulunk egymástól. Tudjuk mind, hogy csodálatos helyen élhetünk, kivételes adottságú termőhelyen gazdálkodhatunk. Ezt szeretnénk megmutatni Önnek/Önöknek/Nektek, ki, ki válassza a neki tetszőmegszólítást/ ezen a napon. Magunkkal hozzuk borainkat, álmainkat, terveinket, titkainkat, hogy megoszthassuk a kíváncsi érdeklődőkkel kóstolás, beszélgetés közben.

 Az érdeklődőket 15 órától várjuk a Bálint Borárium látványpincéjében egy sétáló kóstoló keretein belül. Az eseménynek otthont adó látványpincét, egykoron a jezsuiták dézsmapincének építették, amit jelenlegi tulajdonosai tovább gondoltak és bővítettek a borszerető vendégek örömére.

cso_borok.jpg

Bálint Borárium – Pázmánd, Szőlőhegy. Kóstolójegy ára: 3.800 Ft/fő - maximum 150 fő! A kóstolójegy ára tartalmazza: kóstolópoharat, kóstoló jegyzetet a borászatok alap információival, tollat, ízválasztó falatokat, több mint 50 tétel korlátlan kóstolását Jegy rendelése: info@balintborarium.hu

TRANSZFER - a velencei vasútállomás és a Borárium között.

Főszervező: Bálint Borárium Szakmai együttműködő: Vin et Rouge Borklub Támogató: Velencei-tó körzeti Hegyközség További információ: Bálint György – Bálint Borárium házigazda www.balintborarium.hu info@balintborarium.hu +36 209 218 311.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr214748015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása