Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

NEMCSAK BOR! - Nomen est omen – avagy hajrá Vidi!

2019. május 30. 10:18 - Silye Sándor

 Lehet kedves olvasó, blogfigyelő, ugye, hogy meghökkensz! Mit keres a gasztro és a borblogon a foci? A magyar labdarúgás színvonalától aligha lehet megrészegülni, a látvány adta boldogságtól, labdarúgásunk örömétől. Dehát olyan ez, amilyen, mégis a mienk, mégis szeretjük(?). És e blogon a jövőben a Nemcsak foci kategória részeként bővítem a kört, a bor mellett sport, közélet, kultúra, művészet is helyet kap majd. Remélem tetszeni fog.

Egészségetekre!!!

1vidi.jpg 
A név kötelez. Főleg, ha merjük nevén nevezni azt, amit nevén kell nevezni. És ha merjük, akkor máris ismerjük, és jobban is kedveljük. Vagy nem. De legalább tudjuk kiről, miről van szó.

Most éppen a kedvelt fehérvári labdarúgó csapatunkról. Ami Vadásztölténygyárként egy adott kor gyermeke lett, a VT Vasas út volt előre, ám a CSAPAT Videoton SC néven lett ismert, elismert, NB I-es és sikeres. A Videoton SC szerezte az első bajnoki érmet a városnak, az UEFA Kupában pedig gyönyörű magyar sikert elérve szerzett ezüstérmet a sok európai nagyágyú között. De persze jöttek a nehezebb idők, a túlélést segítette a Parmalat FC, majd FC Fehérvár néven kupát nyert a gárda, később mindenki örömére a gyár hozzájárulásával Videoton FC-ként jeleskedett, lett bajnok az együttes. A szurkolók Vidinek, Vidikének becézhették hát ismét kedvenceiket, sőt, hivatalosan is Vidi lett a kedvencből, mégpedig MOL Vidi FC.

Aztán a napokban a megyeszékhely első embere, Cser-Palkovics András polgármester közösségi oldalán az alábbit közölte:

„A piros-kék mezek július 1-jétől Székesfehérvár nevét hirdetik! Az elmúlt hetek – a klubbal és a szurkolókkal folytatott – tárgyalásai után városunk közgyűlése támogatta a klub névhasználati kérelmét, így hamarosan MOL Fehérvár FC névvel és címerrel lépnek pályára Székesfehérvár labdarúgói.”

A fehérvári labdarúgó csapat esetében minden adott a sikerhez: a nagyszerű, új stadion, a jó pénzügyi feltételek, a kiváló szakmai stáb, a remek játékosállomány. Már csak egyetlen, apróságnak aligha nevezhető dologra lesz szükség: a szerencsére. Mert anélkül semmi nem lehet. Csakhogy a szerencse kegyének elnyeréséhez tenni kell, mégpedig sokat, elszántan, erős akarattal.

Megvan hát a név, MOL Fehérvár FC. Mit lehet ehhez hozzátenni? Nomen est omen, (majdnem) helyes fordításban: a név kötelez!

Miként a hagyomány, a múlt és a jelen is…  

Megjelent: Lokál

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr2314869524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása