Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

A magyar bor ünnepe, az Év Bortermelője

2019. december 06. 11:20 - Silye Sándor

borakademia.jpg

Az elnökség a díjátadó kezdete előtt a Budai Kreatív Házban

Az Év Bortermelője díjátadó minden esztendőben a honi borvilág nagy ünnepe. Hiszen ekkor derül ki, hogy kit választottak a Magyar Borakadémia tagjai az esztendő bortermelőjének. Már az is nagy dolog lehet, kiváló elsimerés annak, akit a szavazás első körében a legjobb 5 közé soroltak, hogy azután a döntésnél kiderüljön, ki lett az első az egyenlők között?

borakademia1.jpg

A legjobb hat közé jutottak egyik csoportja: Nyúné Pühta Beáta, Koch Csaba, Günzer Tamás, Borbély Tamás

borakademia2.jpg

Éa a másik része: Liptai Zsolt, Figula Mihály

Az idei esztendőben 29. alkalommal ítélték oda az Év Bortermelője díjat, amely a szakma legmagasabb elismerése. Az első körben széles, borhoz értő réteget kérdeztek meg, ki kerüljön a legjobb 5 közé? Szavazategyenlőség miatt most 6 fő került végül a „döntőbe”. Az alábbiakat szavazta be a legjobbak közé a szakértők társasága: Borbély Tamás (Badacsonyi borvidék), Figula Mihály (Balatonfüred-Csopaki borvidék), Günzer Tamás (Villányi borvidék), Koch Csaba (Hajós-Bajai borvidék), Liptai Zsolt (Pannonhalmi borvidék), Nyúlné dr. Pühra Beáta (Etyek-Budai borvidék). A 170 akadémiai tag 85 százaléka(!), 144 küldte el a voksát. Amíg mindenki mondott a díjátadón magáról bemutatkozásként néhány mondatot, addig az éppen beszélő borász egyik nedűjét kóstolhattuk meg. Kiváló borok voltak, kiváló emberektől. De persze ez nem a borok, hanem a személyiségek versenye volt, a maguk borász múltjával, tevékenységével együtt.

Ezután Zilai Zoltán, a Magyar Borakadémia elnöke kihirdette a győztest: olyan borász nyerte el a 2019-ben a díját, aki már a hatodik alkalommal jutott be a legjobbak közé. Nem más, mint a Hajós-Bajai és a Villányi Borvidék kiváló képviselője, Koch Csaba!

borakademia3.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr3415340872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása