Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Káli szobrok, borok, művészet

2021. március 17. 08:45 - Silye Sándor

kovesk_2.jpg

Köveskál, a Balaton-felvidék kincse egyre ismertebbé válik. Borai miatt is. Aki kóstolta már az ottani nedűket, kalapot emel, fejet hajt, elégedetten csettint annak ízvilága előtt - miatt. A fővárosban volt szerencsém a Pállfy és a Káli Kövek pince boraival megismerkednem, kiemelkedőnek találtam őket. Már, már művészetnek értékeltem azok elkészítését. És mivel a művészetek másként is fontosak ott, ezért adok helyt a borblogban a káliak alábbi közleményének!

Örömmel tájékoztatlak arról, hogy Köveskálon ismét valami új készül. A 2020-ban, a Káli Art Inn szoborpályázatot írt ki. Határidőre, összesen 25 pályamű készült el ezek közül első körben 13 lett kiválasztva, mely megfelelt az elképzeléseknek, méretét és anyagát tekintve.

kali_art1_2.jpg

A felkért zsűri megkezdte a műalkotások bírálatát. Májusban fogjuk kihirdetni a győztest, akinek a díja egy millió forint, melyet a Káli Art Inn ajánlott fel. A nagyközönség az összes értékelt szobrot megtekintheti majd a Káli Art-Park-ban. A szabadtéri kiállítóhely kialakítása már zajlik, Köveskálon, a fő utca 10 szám alatt, a szálloda kertjében, de szeparáltan.

 Káli Art-Park

A köveskáli Káli Art Inn, 20 éves működése során a fő tevékenysége mellett mindig nagy figyelmet fordított a kortárs műtárgyak megóvására, kiállítására, gyűjtésére, a kortárs művészek támogatására.

A térség nyitott és befogadó a kortárs képzőművészet iránt, melyet számtalan projekt és kezdeményezés bizonyított már eddig is. Azonban a kortárs szobrászat megjelenése mostanáig váratott magára, éppen ezért 2021-től - a Káli Art Inn szálloda területén, különállóan kialakított parkban - kortárs szobrászművészek számára nyújtunk lehetőséget a bemutatkozásra. Pályázat keretében választjuk ki azokat az alkotásokat, melyeket egy éven át meg lehet majd tekinteni. A kiállítást a szállóvendégeken kívül, a nagyközönséget is látogathatja, minden nap 10-18 óra között.

A pályázattal hagyományt szeretnénk teremteni.  Minden évben a nyertes szobor a kiállítás után is ott marad és a Káli Art Inn szálloda kertjét fogja ékesíteni.

 A pályaműveket hat fős szakmai zsűri bírálja el.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr6216467478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása