A Bor és Piac Magazin elsősorban a bor tudományát használva kíván olvasóinak olvasni valót nyújtani, hasznos ismereteket adva. Szólnak a borászokhoz, a bort kedvelőkhöz egyaránt, a nyelvezetükben a szakmaiság szerepel az első helyen. Borleírások, interjúk és tudományos ismeretterjesztés olvashatók lapjaikon. Emellett számos rendezvényen népszerűsítik témájukat akár Budapesten, akár Magyarország borvidékein.
Legutóbb Budapesten rendeztek kétnapos tesztet a habzóboroknak, rozéknak, könnyű nyári boroknak. Az első napon a szakma embereit hívták meg tesztelni, a másodikon a szakma képviselői mellett a borok kedvelőnek adtak lehetőséget arra, hogy megbeszéljék a nyári borfogyasztás lehetőségeit. Sűrűn összecsendült sok pohár, sok, sok mondanivalóval tarkítva. Jó volt látni a MATE kampuszán a sokaságot, figyelni, hallani, látni aktivitásukat. Jó sok tétel várta a jötteket, volt miből válogatni, kóstolni, tesztelni.
Kiváló kezdeményezés.
Akkor és ott Bozzai Zsófiával, a lap főszerkesztőjével és dr. Pásti György nyugalmazott egyetemi docenssel beszélgettünk borokról és az azt körülvevő világról. Hallgassák hát, és utána töltsenek poharukba maguknak könnyed, habzó, vagy nem gyöngyöző könnyed fehér, rozé, vagy vörös bort. Vagy koccintsanak akár az Önöknek tetsző testes nedűvel.
Egészségükre!
Figyu! A meghallgatástsegíti, ha rákattint(tottok) erre az izére! Kösz!