Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Néhány nap és Fehérváron az év bortermelője!

2021. május 28. 13:20 - Silye Sándor

bt_2.jpgÓ, jaj, mily sok idő eltelt, amióta utoljára boroztunk együtt a Veressbor Borbár teraszán! A pandémia nagyon sok klassz élményekkel teli (hó)napokat rabolt el tőlünk. De most eljött az idő, és Nyitnikék! Meglesz! Mert: nyitó Borestre hív és vár minden érdeklődőt Veress Tibor és a 2020-as Év Bortermelője, Borbély Tamás.

Az időpont: 2021.06.01, kedd, 19 óra, a helyszín a Veressbor Borbár, a Fekvő katona mellett a Terasz Borbár. A Borbély Családi Pince Badacsonyban „lakik”, és örömükre Tamás kapta az év bortermelője 2020 díjat.
A Borbély Családi Pincészet több generációs családi hagyományt jelent, amely szőlőtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapították újjá 1996-ban. A 23 hektár családi birtokon a borvidékre jellemző, kiváló szőlőfajtákkal, a modern és tradicionális technológiák segítségével törekszenek a frissebb stílusútól az egyedi minerális ízvilágú, tartalmas borok termelésére. Szőlőültetvényeik a Badacsonyi borvidéken, a Badacsony, a Gulács, a Csobánc, a Bács és a Tóti hegyek napsütötte lankáin terülnek el. Ültetvényeik részben fiatal, új telepítések, részben idősebb területek, sőt, van köztük az 50-es években telepített szőlő is. Pincészetükben a modern technológia alkalmazása mellett ragaszkodnak a hagyományokhoz, így boraik ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Boraikban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. A Winelovers Olaszrizling nagyteszten TOP 10 közé került a Bács hegy boruk

bt1_2.jpg
Az estén a poharakba az alábbi finomságok kerülnek:
„Bóbita” illatos fehér gyöngyözőbor 2020; TOMAJ Cuvée 2020 (Rózsakő-Olasz Rizling-kéknyelű); Bács Hegy Badacsonyi Olaszrizling 2017; Kéknyelű Badacsonyi Selection 2018; Furmint Badacsonyi  Virgin Vintage  2018; Rózsakő Badacsonyi Selection 2019; „kinnagangon” Badacsonyi Pinot Noir Rozé 2020.
Szokásosan lesznek finom falatkák, ezúttal töltött csirkecomb.
A részvételi díj: 5900 Ft/fő, jelentkezni az info@veressbor.hu címen és a

06-20-3677747, a 06-22-311441telefonszámon lehet.
Szeretettel várnak mindenkit a szezont nyitó rendezvényükre:
Borbély Tamás, Veress Tibor és Veressné Csilla.

VISZONTLÁTÁSRA!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr9216574666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása