Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Badacsonyi borász, badacsonyi borok a Borbárban

2022. március 16. 08:43 - Silye Sándor

malik_pince.jpgBorbár ismét várja a finomnedűk kedvelőit. Március 23-én, szerdán, 19 órakor a Málik Pincészet Badacsonyból vendégeskedik a Kossuth u. 3-ban található Borbárban. A borokat Málik Zoltán mutatja be.

Málikék természethű borokat készítenek. A fajtakiválasztás, a szőlőművelés és a
borkészítés is hagyományos módon történik. A borok minden esetben fahordós erjesztés és érlelés után, a megfelelő ideig tartó palackérlelés után kerülnek piacra.

malik_pince_jpg1.jpg Málik Zoltán olyan hagyományos és régi fajtákkal is dolgozik, mint a Bakator és a Zeusz, amelyeket igyekszik szárazra kierjeszteni. Természetesen a badacsonyi kötelező fajtákból is kiváló borokkal rukkol elő, mint az Olaszrizling, a Szürkebarát, kiemelkedő kuriózum a Kéknyelű, a Budai zöld, amely annyira különleges és egyedi, hogy az igazi borrajongók számára kihagyhatatlan. A jelenlegi termőterületük két hektár, mely a Badacsony-hegy déli oldalán, a tengerszinttől számított 200 méter magasságban helyezkedik el, közvetlenül a sziklák alatt.

malik_pince_jpg2.jpgAz est borsora az alábbi:  Budai Zöld 2019, Zöldszilváni 2019, Bakator 2019, Piros Kéknyelű 2017, Kéknyelű 2019, Szürkebarát 2020, Zeus 2019, Pressio 2020, és a szokásos falatkák.
Részvételi díj :6500 Ft/fő
Részvétel a korlátozott létszám miatt, regisztrációhoz és a részvételi díj megfizetéséhez kötött, a Borbárban vagy Borszaküzletünkben készpénzben vagy bankkártyával foglalás visszaigazolást követően.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr7717781384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása