Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Különleges borest a Borbárban, különleges borokkal, egyedi ritkaságokkal

2022. március 28. 13:54 - Silye Sándor

holdvolgy_jpg2.jpgÚjabb kiváló est ígérkezik a székesfehérvári Borbárban. A vendég a Holdvölgy pincészet Mád Tokaj borászata.
Borokat és a pincészetet bemutatja: Jójárt Gergő Birtok igazgató, Wawrzsák   László értékesítési képviselő
Az időpont április 6 szerda 19 óra, a helyszín a Borbár, Székesfehérvár Kossuth utca 3.
„Borászatunk a világhírű Tokaji borvidék szívében, Magyarországon, Európa mértani közepétől néhány kilométerre, Mádon található. AMádi-medence talajtanilag, éghajlatilag, makro- és mikroklímáját illetően is különleges helyet foglal el a borászat világában. Mád – aborvidék meghatározó települése volt a történelem során – már a XV. században is létezett, a legrégebbi oklevelekben is mezővárosként említik. A múltban bárók, grófok, nemes urak és borkereskedők találkozóhelye volt. Itt dőlt el borászati és kereskedelmi szempontból a borvidék sorsa. A Holdvölgy 28 hektáron gazdálkodik. Birtokunk Tokaj-Hegyalján, Mád legkiválóbb területein, 7 különböző dűlő 30 parcelláján terül el. Az érlelő pince összesen 1,8km hosszú járataival a környék egyik legrégebbi és leghosszabb pincerendszere, amelynek egyes részeit már a XV. században elkezdték megépíteni. Ezek együtt biztosítják a hátteret és lehetőséget a Holdvölgy céljainak eléréséhez. A borászat megalapításának kezdete egy születésnapi ajándékhoz kapcsolódik. Az egyhektáros szőlőterületből 2021-re a Birtok 28 hektároslett, amely fejlődésének célja egy ikonikus, nemzetközi márka megalapításának víziója volt. A világ valamennyi nagy borvidékét számba véve a 21. sz. elején erre kizárólag Tokaj-Hegyalja és azon belül Mád adott lehetőséget." - íme a éegfontosabb tudnivalók a birtokról.

holdvolgy.jpgAz este borsora:
Intuition No.2. 2020 – 100% Sárgamuskotály, Holdvölgy-dűlő, száraz (újdonság – piacra kerülés előtt); Vision 2018 – Furmint, hárslevelű, kabar száraz birtokválogatás; Meditation 2019 – 100% Furmint, Király-dűlő, száraz (újdonság – februárban került piacra); Expression 2018 – 100% Hárslevelű, Becsek-dűlő, száraz; Intuition No.4. 2019 – 100% Kabar, Holdvölgy-dűlő, száraz (újdonság – január közepén került piacra), Intuition No.3. T8/7575 2017 – 100% Furmint, dűlő, parcella és klónválogatás, Holdvölgy-dűlő, száraz; Exaltation 2017 – 100% Sárgamuskotály, Nyulászó-dűlő, késői szüretelésű, édes (újdonság – piacra kerülés előtt); Intuition No.1. 2008 – 100% Zéta, Holdvölgy-dűlő, édes szamorodni; Signature 2007 Furmint, hárslevelű édes birtokválogatás.
+ falatkák gyanánt Portói boros kacsapástétom
.

holdvolgy1.jpgRészvételi díj: 7500 Forint
Jelentkezés: a korlátozott létszám miatt jelentkezési sorrendben tudjuk biztosítani. Foglalás visszaigazolása után kérjük a részvételi díjat átutalni (hivatkozás Holdvölgy borest), vagy a borszaküzletben, a borbárban lehet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr3217791548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása