Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Könnyed, gyümölcsös, nem fehér, nem vörös (na, mi az...?)

2022. június 06. 09:10 - Silye Sándor

roze.jpgNyár indító rozé borkóstoló lesz a Borbár teraszán – mégpedig 12 olyan rozé bor, ami nélkül nem múlhat el a nyár!
A székesfehérvári Borbárban (Kossuth u.3) június 8-án, szerdán 19 órakor újra buli lesz, mégpedig a népszerű rozé borok mutatják meg magukat a fajta kedvelőinek.
Mert: amint a nappali hőmérséklet 25 fok fölé emelkedik, meredeken megnő a rozék iránti igény. Komoly borkóstolók sokszor nem is igazán tartják bornak a műfajt, pedig a készítés szempontjából egyáltalán nem könnyű ez a stílus, amelynél különösen nagy jelentősége van a tisztaságnak és az egyes munkafolyamatok időben történő elvégzésének. Rozét csak annak könnyű csinálni, aki még sosem próbálta...

roze_jpg1.jpgA rozé – tisztán vagy fröccsnek – mégis a nyár elengedhetetlen kelléke. Összegyűjtöttük a tudnivalókat, és teszteljük a legjobbakat. Mihez, mikor isszák? A gasztronómiában a rozé a séfek kedvence. Odasimul az egészséges életmódot propagáló salátás cuccokhoz, de ugyanakkor legjobb barátja a lecsónak, a grillezett húsoknak, kolbászoknak, vagy akár a halászlének. Egy pizzát vígan elkísér utolsó útjára, bármilyen - feltéttel.
Kóstolunk és sok mindent megtudhatnak a rozé világáról.

roze_jpg2.jpgAz est borsora – amelyekben a VinAgora érmeseiből is kóstolhatunk az alábbi:
Koch Néró Rozé, Lajvér Supernova Rozé, Vylyan Kakas Rozé, Bock Rozé Cuvée, Dúzsi Kékfrankos Rozé, Büttner Rozé, Folly  Boróka Rozé, Mészáros Pál Rozé Cuvée VinAgora ezüstérem, Szentpéteri Attila Néró Rozé VinAgora Ezüst érem, Lelovits Tamás Syrah  Rozé VinAgora aranyérem, Paulus Gold Rozé VinAgora aranyérem, Günzer Tamás Rozé  Champion Díj – a legjobb Rozé!
És természetesen lesznek falatkák is.
Részvételi díj: 5900 forint/fő
Asztalfoglalás szükséges és korlátozott, mivel rossz idő esetén nem tudjuk a teraszon megrendezni az estet.
Foglalás: e-mail info@veressbor.hu telefon:06-20-3677747 vagy 06-22-311-441 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr9217849387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása