Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

A VINAGORA HAZAI NEMZETKÖZI BORVERSENY HONI LEGJOBBJAI FEHÉRVÁRON

2022. június 06. 08:39 - Silye Sándor

borest.jpgNagy este volt Székesfehérváron, a Borbárban! Ezúttal nem egy borásszal, és annak portékáival találkozhattak a jelenlévők, hanem 11 kiváló borral, a VinAgora nemzetközi verseny díjnyertes nedűivel. A 10 aranyérmes bor mellett egy Champion díjas, egy nagyaranyos, és egy a legeredményesebb ifjú borász különdíjas kényeztetett

A Kossuth Lajos utcában fehér borral, mégpedig megyeivel indult a sor, a Paulus Mór Gold Generosájával. Selymes, hízelgő zamat, határozott savtartalommal, naná, hogy nagyaranyat nyert! A Pannonhalmi Főapátság pincéjéből került ki a Hemina, pincészetük kiváló burgundi stílusú fehérbora, amelyet az egyes évjáratok adottságaihoz igazodó szőlőfajtákból állítottak össze. Kifutó termék volt, de bizonyára követi majd az újabb évjárat.

borest_jpg1.jpgKét rozé következett a sorban, előbb a már említett legeredményesebb ifjú borász, Szentpéteri Attila Kékfrankos rozéja. Jó bor volt, de jobban ízlett Günzer Tamás Villány rozéja. Kedvesebb, pajkosabb, a két kiváló termék kiválóbbja. De ez persze szubjektív vélemény (lásd: „Mindenkinek az a jó bor, ami neki ízlik” ...).

borest_jpg2.jpgHét vörös bor sorakozott fel az ízlelőbimbók kényeztetése érdekében. Bár heten voltak, de nem gonoszok, sőt, egyik jobb volt, mint a másik! Egerből a Thummerer Pincészet Egri Cabernet Franc-Merlot 2018-as terméke nyitotta a sort. A ma divatos könnyed gyümölcsösség jellemezte, ár-érték arányban akár vihetné is a pálmát. A villányi Lelovits Tamás Csudabogár 1, és a Meglepetés fantázianevet viselő borai nem jelentettek meglepetést, mindkettő - csudabogár ide, vagy oda - finom volt. Mészáros Pál Ohmeropsja Szekszárdra jellemző nagytestű „nagyágyúnak” mutatta magát, kiváló Cabernet Sauvignon-Franc-Merlot francia házasítás. Ez a bor nyitotta a „Hűha!” kategóriába sorolható borokat. Elismerően csettinthettünk az Ikon Tulipán, Sauska Cuvée 7, Prantner Szekszárd Sauli Cuvée becézgetően remek kortyainak ízlelgetése közepette.

Jó, emlékezetes este volt, fantasztikus borokkal!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr8117849377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása