Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Tóthék (nem Örkény!) és boraik a Borbárban!

2023. február 19. 10:48 - Silye Sándor

dr_toth.jpgNincs sok pihenő a székesfehérvári Borbárban (Kossut u. 3). Nemrég volt a Furmint est, most pedig a Tóth Borbirtok lesz a vendég Pannonhalmáról. Március 1-én 19 órától kóstolhatják a résztvevők a birtok borait!

Mert: A bor élmény, vágyakozás, kíváncsiság, szeretet!

A borokat és birtokot bemutatja: Dr. Tóth Béla alapító, tulajdonos!
„A bor el kell jusson hozzád, megérintsen, hasson rád. Amellett, hogy nagyon fontosak a külsőségek - milyen formájú a palack, mit ábrázol a boros címke, milyen színek dominálnak, milyen díjakat nyert a bor -, de ne hagyd magad csak ezek által befolyásolni! Bízz magadban, az önálló értékítéletedben, ízlésedben! Kóstolj minél többet, próbálj ki étel-bor párosításokat, térj el a hagyományostól, a „mások által” ajánlottaktól, a kőbe vésett igazságoktól!
Te légy a hozzáadott érték, a társaság, a környezet, az alkalom, amikor bort iszol, bort fogyasztasz, kóstolsz, borozol, italozol, koccintasz… A bor olyan, mint az ember, mint te: egyéniség, karakter.
Egyedi és megismételhetetlen! Mindenkinek mást mond, és ettől lesz páratlan ez a találkozás.
Szőlőnk 45% kék és 55% fehér szőlőből tevődik össze. A fajtákat tekintve kékfrankos, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, chardonnay, rajnai rizling, sárgamuskotály, szürkebarát,
sauvignon blanc és furmint szőlőt termesztünk, mely utóbbi kizárólag itt terem a Pannonhalmi Borvidéken.
Nem is régen, 2021-ben palackoztuk az ország első pannonhalmi furmintját, mely borbirtokunk első, zászlóshajós bora lett. Aztán 2022-ben KÓDEX sorozatunk első hírnökét prémium vörösboraink és pezsgőink követték.
A fehérboroknál alapvetően a könnyű, gyümölcsös jelleg dominál. Reduktív eljárással készítjük őket. Viszont használunk két fajta tölgyfahordót is, egy magas minőségű magyart és egy speciális pörkölésű burgundi hordót. Ezekben prémium fehér- és vörösboraink érlelődnek különböző
időtartamokig.”

dr_toth_jpg1.jpgA kóstolt borsor: Sauvignon Blanc 2022, Sárgamuskotály 2022, Rajnai Rizling 2022, Kódex Furmint 2021, Kódex Chardonnay 2021, Kódex Tiara 2020, Kódex Merlot 2020, Kódex Cabernet Franc 2020. Lesz Blanc de Blanc 2020, Brut Rosé 2020 pezsgő és persze nem maradnak el a
+ falatkák sem.
Részvételi díj: 6900 Ft/ Fő.  Asztalfoglalás szükséges és korlátozott. Jelentkezést, a jelentkezés sorrendjében áll módunkban elfogadni és helyek függvényében visszaigazoljuk azt. Visszaigazolás után a részvételi díjat utalással vagy készpénzzel lehet rendezni Borszaküzletünkben vagy Borbárunkba február 21-ig. Utalás esetén kérjük a számlázási címet megadni szíveskedjetek.
Foglalás: E-mail /info@veressbor.hu/, telefon 06-20-3677747 vagy 06-22-311-441.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr2318053072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása