Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Vince-vesszővágás és bormustra a Noé-Hegyi Szent István Borlovagrendnél

2023. január 22. 12:25 - Silye Sándor

noe-hegyi_jpg1.jpgA székesfehérvári Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend egy délután két rendezvényt tartott. Dinnyés Ferenc nagymester elmondta, előbb a bíráló bizottság megkóstolta a Borlovagrend Zászlós- és Kísérő bora megmérettetésre beérkezett 23 tételt. A győztes két termékről hozott döntésüket a február 25-én megrendezendő hagyományos, éves Díjátadó Borgála és Borlovag Bálon ismertetik.

noe-hegyi2.jpgEzt követően a Borlovagrend és tagjai bormustrán ízlelhették meg a versenyre érkezett borokat. Előtte még dr. Vári Kovács József kancellár ismertette Szent Vince legendáját, majd Csóbor Balázs, a Borlovagrend főborásza vette át a szót és megtette azt, amit ilyenkor megtesznek a borászok, a borlovagrendek: elmondta, lát-e biztató jövőt a Vince-vesszővágás alkalmával a kezében tartott rügyekben?

- A rügy zöld, ami biztató lehet a majdani termést illetően. De persze nem tudjuk milyen időjárást hoz a következő néhány hónap? Ha nem lesz fagy és egyéb akadályozó tényező, akkor optimistán várhatjuk, hogy a természet, a szőlész, majd a borász jól végezze a dolgát – mondta.

noe-hegyi.jpgEzután jöttek sorban a nedűk, és kóstolhatták a jelenlévők mind a 23 versenyen résztvevő bort jókedvvel, bőséggel. Ahogy telt, múlt az idő, egyre inkább érezhető volt, hogy a hivatalos program véget ért, az egymáshoz közel ülők kérés nélkül mondták el véleményüket az éppen kóstolt tételekről, és lett így közös élménnyé az este.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr1818031784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása