Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Nagy bormustra nyolcadszor!

2024. január 27. 10:35 - Silye Sándor

bormustra_1.jpgMegvolt hát a Nyolcadik Nagy Fehérvári Bormustra! Fáncsi Viktória nagy levegőt vett hajdan, és belevágott a még nagyobb kalandnak ígérkező első Bormustra rendezvénynek Fejér székhelyén. Remélte akkor, hogy hagyomány veszi kezdetét, remélte, hitte, s lám lőn! Teljes siker. Idén is a Mercure Hotel (korábban Magyar Király, még korábban Velence) szálló adta a helyet a bordélutánnak és estének. Háromkor, a kezdés időpontjában már jöttek, négy órakor már szép számmal voltak, hat órakor pedig már mozdulni sem nagyon lehetett. A helyzet fokozódott hát...

fancsi_jpg1.jpgKét teremben kínálták kiválóságaikat a borászok, és a finom falatokat, az első teremben jó részt a megyeiek, a másikban pedig a mindenfelől érkezettek. Tizenhat borvidék, 37 borásza kényeztette az érkezettek ízlelő bimbóit, azok nagy örömére. Fejérből a régiek és az újak (lásd lejjebb a névsort) bizonyították, hogy már semmivel sem maradnak el e hon legjobbjaitól. Balaton, Mátra, Tokaj, Szekszárd, Villány, Zala és más helyek borászai (lásd mint feljebb, tehát a névsort lejjebb) kiváló pezsgőkkel, fehér, rozé és vörös borokkal rukkoltak ki. Nagyszerű kínálat, minden igényt kielégítő termékek sora okozott szép estét a látogatóknak.

A rendezés, a nedűk kínálata bármely nagy borkóstolóval egyenrangúnak bizonyult, mint eme este is jelezte:

Fejér megyének helye van a nagy magyar bortérképen!

Jöhet a folytatás!

bormustra1.jpgA kiállítók listája:

Fejér megye, Móri borvidék: Miklós Csabi-Mór, Brigád-Mór, Paulus Molnár Borház – Mór, Szabadkai Pincészet-Zámoly.

Etyek-Budai borvidék: Csóbor Pincészet-Agárd, Nagy Gábor Családi Szőlőbirtok-Pázmánd, Köllő Zsolt Pincészete-Pázmánd, Aprókertek-Pázmánd, Boroslány Borműhely-Pázmánd, Bella Pince-Sukoró, Czuppon Borászat – Nadap, Bakos Borászat – Nadap, Etyeki-Kúria-Etyek.

A Balaton mellől érkező borászok: Borbély Családi Pincészet-Badacsony (Borbély Tomi 2020. Év Bortermelője), Kalinics Birtok-Ábrahámhegy, Sarki Róka Borház-Lesencetomaj, Csobánci Bormanufaktura-Diszel, Sabar Borház-Káptalantóti, Border Birtok-Balatoncsicsó, Deák-Bárdos Pince-Balatonvilágos, Androsics Birtok-Balatonőszöd, A Zöld Ajtós Ház-Balatonlelle, Quiar Birtok Borászat – Balatonfőkajár, Pálffy Pince – Köveskál.

A még távolabbi borvidékekről jövők: Dominium Pincészet - Gyöngyös, Koch Borászat - Borota, Villány (Koch Csaba 2019. Év Bortermelője), Polgár Pincészet – Villány, Németh János Pincészete – Szekszárd, Mándli Borház – Csempeszkopács, Ferdinánd Pincészet – Mád, Holdvölgy Pincészet – Mád, Áts Pincészet-Mád (Áts Karcsi 2012. Év Bortermelője, 2020. Borászok Borásza), Kovács Nimród Borászat – Eger, Petrény Winery – Eger, Bősze Pincészet – Ászár, Kovács Nimród Borászat – Eger, Dóka Éva Pincészete – Zalaszentgrót.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr2918312371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása