Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Az év borásza, 2016

2016. december 04. 14:08 - Silye Sándor

  1. december 2-án hirdették a Magyar Bor Akadémia által gondozott Év Bortermelője 2016 cím nyertesét. Ez a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés.

 A díj a nyertes bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi sikereiért, a borszakmáért tett erőfeszítéseiért adományozható. 

 A 2016. Év Bortermelője díj nyertese:

Mészáros Pál, a Szekszárdi borvidékről.

meszaros_pali.jpg

Mészáros Pál agrármérnöknek tanult, első munkahelyén a szőlőrekonstrukciós munkákból maga is kivette a részét. Nem sokkal később, 26 évesen telepítette első szőlőjét, és borász lett. Ma már több mint 120 hektáron gazdálkodik családjával. A Mészáros Borház és Pince eredményei nemzetközi szinten is figyelemre méltóak: számtalan aranyérem a Challenge International Du Vin, a Monde Selection, és a VinAgora Nemzetközi Borversenyen – a többi között. A borász sikereit a nagy figyelemnek és szerető családjának, Zsanett lánya és Péter fia aktív közreműködésének tulajdonítja.

meszaros.jpeg

 A díjért versengők közül, a jelölés során az öt legtöbb szavazatot kapott borász (ABC sorrendben):

Borbély Tamás – Badacsonyi borvidék

Jásdi István – Balatonfüred-Csopaki borvidék

Koch Csaba – Hajós-Bajai borvidék

Mészáros Pál – Szekszárdi borvidék

Szőke Mátyás – Mátrai borvidék.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr8412021877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása