Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Kedves olvasó, blogot böngésző!

2016. december 04. 13:28 - Silye Sándor

Csókolom minden borbarát hölgy kezét, üdvözlök minden borbarát férfit!

Némi vajúdás után elkészült a Dekantáló – Fejér gasztro és borblog. Jó néhány éve munkálkodok már annak érdekében, hogy javítsuk a borfogyasztás kultúráját e honban, e megyében, városban, utcákon, házakban. Azért, hogy mindenki tudja, lehetőségeihez képest milyen bort fogyasszon, ahhoz milyen ételt párosítson, vagy a meglévő ételhez milyen bor után kotorásszon otthon a szekrényben, a frigóban, vagy éppen az áruházak felső, középső, alsó polcain. Anyagi lehetőségétől függően.

kistock-499889196.jpg

Mint láthatod (láthatja) itt és most Fejér megye borászatáé az első hely az egyenlők között. Mert ez a vidék megérdemli, hogy megismerjék szűkebb pátriánkban, hogy itt is vannak jó borok. Mi az, hogy jók, vannak nagyon jók is szép számban! És legyen a próféta tényleg próféta a saját hazájában! Cél, hogy ismerjék meg az ország más vidékein is az itteni borászokat, és a boraikat. De a Kitekintőben foglalkozunk megyén kívüli kiválóságokkal is, sőt, időnként kikukkantunk a nagyvilágba, hiszen valójában kétféle bor van világszerte: jó, és nem jó, iható, vagy kevésbé iható. Fontosnak tekintem az ár, érték arány kérdését, mert lehet, hogy a 15 ezer forintos bor tényleg elképesztően jó, de tuti, hogy van olyan 1500, vagy 2000 forintos termék, ami szintén jó - még ha nem is annyira, mint a drágább társa -, de az árát és annak értéket tekintve kedvezőbb a fogyasztó számára. Játszunk is majd, havonta egy alkalommal egy borhoz feltett kérdést kell megválaszolni, és a helyes felelelet adók között kisorsoljuk azt, amit a Hotel Magyar Király éttermében lehet átvenni. Idesüss! Ez lesz a címe azoknak a naptárban megjelölt rendezvényeknek, amelyek a borhoz kapcsolódnak a megyében, illetve a közelben.

imgres.jpgKöszönet a Hotel Magyar Királynak, amiért mellénk állt, és segít eligazodni a gasztronómia kérdésében. Köszönet Horváth Tamásnak, az étterem vezetőjének, mert sommelierként támogat a borhoz illő ételek receptjeivel. Köszönet a borászoknak, akik mellénk állnak, hiszen közös érdekünk, hogy e helyütt, e formában segítsük e nemes ital népszerűségét, a kulturált borfogyasztást.

Akkor hát elkészültünk, start.

Íme, a Dekantáló – Fejér gasztro és borblog!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr2612021775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása