Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Recept a Geszler Móri Ezerjó Barrique-hoz

2016. december 04. 15:17 - Silye Sándor

logo.pngE jellegzetes italhoz illik a bőrén sült balatoni fogas Móri ezerjóban párolt citrusos-póréhagymás  szőlőlevéllel, sült burgonya pürével

 A fogast kifilézzük (de egyszerűbb, ha eleve úgy veszed), beirdaljuk, a vajon bőrén ropogósra sütjük. A Julienre vágott póréhagymát szőlőlevélbe göngyöljük, és megkötözzük. (Tedd jó alaposan, nehogy kimeneküljön a levél fogságából).

A szőlőlevelet sózd, hintsd meg fehér borssal, és a fogas után serpenyőben maradt vajon az ezerjóval párold meg.

Sült burgonyapürével, lime-al, paradicsom rózsával díszítve tálald.

Ha nincs otthon rózsa, vagy félsz, hogy szúr, a díszt hagyd el. Bár kár lenne érte...

geszler_jozsef_balra_es_geszler_imre_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr9212022091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása