Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Nagy borok, nagy mustra, csodás este

2017. január 21. 14:53 - Silye Sándor

Megvolt a II. Fehérvári Nagy Bormustra Fejér székhelyén. A borvilág Forma I-ét láthatták, csúcskategóriát élhettek meg a Szent István Művelődési Házban a „nézők”, a résztvevők. A fehérvári boros rendezvények kiemelkedő estéje volt ez. Tény, a mindennapok is sok jó, érdekes rendezvénnyel kényeztetik a borbarátokat – Páholy Borklub, Borháló rendezvényei, borvacsorák, stb., stb. -, de az idei évi rendes bormustra volt a csúcs. A magyar borvilág zászlóshajóinak nevezhető borászatok mellett – Polgár Zoltán, Gere Tamás és Zsolt Pincészete Villányból, Fekete Pince Szekszárd, Balla Géza Erdély, Borbély Tamás Badacsonytomaj, Frittmann Pincészet az Alföldről – mellett Pannonhalma – Babarczi, Cseri Pincészet –, az egri Balga Pincészet, a Tokajt, Somlót képviselő Zsirai Pincészet, a zalai Cézár Pince jelentette az élvonalat.  Naná, hogy ott voltak, bizony ott voltak a megye kiválóságai is, ezúttal a Csetvei Pince, a Geszler családi pincészet, a Molnár Borház (Mór), a Csóbor Pince Agárdról volt jelen, de megmutatta magát a jövőt jelentő, a még nagyon fiatal Friday Winery családi pincészet szintén Mórról.

bor02.jpg

A népek, a sétáló borkóstoló résztvevő víg mosollyal az arcukon mászkáltak az asztalok között, és látható elégedettséggel illatozták, kóstolták, rágcsálták, harapdálták a borokat, jöttek, mentek, leültek, ettek, ittak, beszélgettek. Jól érezték magukat, mert volt mit fogyasztani, miről beszélgetni. A villányiak megmutatták, Villány híre méltán nagy, a szekszárdiak meg azt, hogy nem tévednek azok, akik az ő borvidéküket Villánnyal azonos rangúnak tartják. De igaz volt ez Tokajra, Egerre, Pannonhalmára, míg Erdély, Balla Géza külön fejezet, aranybetűs lap a magyar borkönyvben. Büszkék lehettünk Fejérre, mert valamennyien megmutatták, hogy nem véletlenül igyekeznek a legjobbak közé kerülni.

Remek rendezés, szervezés, szép este volt, kár, hogy megint egy évet kell várni a harmadikra!

De azért kivárjuk!

polgar_zoltan.jpg

- A II. Nagy Fehérvári Bormustra felülmúlta a várakozásaimat. Nagyon jól sikerült, és büszke vagyok, hogy ennyi kiváló borász elfogadta a meghívásomat, és megtisztelt a jelenlétével. Nagyon jól esik az is, hogy – magánemberként - Fehérváron részese vagyok azoknak, akik ekkora „tömegeket" tudtak megszólítani a városban a gasztronómia, a borkultúra terén. A rendezvények folytatódnak, és igyekszem egyre színesebb programlehetőségekkel előrukkolni – értékelte az estét a rendező Fáncsi Viktória, a Barrique borklub vezetője.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr7212143173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása