Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

IDESÜSS! Megkezdődtek a Móri Bornapok

2017. november 13. 16:34 - Silye Sándor

mori_bornap1.jpgMinden esztendőben Móron, a bor városában a legjelentősebb rendezvénynek számít a móri bornapi ünnep. Ebben az esztendőben 5 napon át leshetik a helyiek és a nagyszámú idelátogatók a móri és környékbeli borok Ezerjó csodáját.

Szerdán, a nulladik napon a kiállítások mellett Hernádi Judit műsorát élvezhették az érdeklődők és a Duma Színházban mosolyoghattak nagyokat. Ma, csütörtökön ünnepi testületi ülés, bornapi váltófutó versenyek, majd a fesztivál megnyitója után a többi között a Budapest Bár zenéje jelent szórakozást. Pénteken megemlékeznek az aradi vértanúkról, atlétika és tenisz jelenti a sportprogramot, majd este utcabálokon lehet lerázni az elfogyasztott ételeket, italokat. És persze, „egy kicsi mozgás mindenkinek kell”... Szombaton is lesz sport (sakk, tenisz, tollaslabda, íjászat), emellett lovasparádé, csilletoló verseny jelent látványosságot. A néptánc meghatározza a napot, végül az estét a Welhello zenekar és az utcabál a Happening Banddal zárja.

mori_bornap.jpg

Vasárnap, a szokásosan hömpölygő nagy tömegnek a borok kóstolgatása mellett zenei előadások, Borlovagrendek felvonulása, borlovag avatás, szüreti felvonulás, könnyűzenei koncertek (Eleven Hold, Punnany Massif) és utcabál a Vikinggel jelenti a programot.

mori_bornap2.jpg

De persze a főszerep a boroké, a borászoké lesz idén is. Nem soroljuk fel a listát, nem lenne erre elegendő hely. De ott lesz és kóstoltat mindenki, aki számít Mórról, Pusztavámról, Csákberényből, Csókakőről, Bodajkról, Zámolyról, és a környék más településeiről. A boroknak pedig remek ételekkel lehet „megágyazni”!

Jó napok járnak hát a borok barátaira.

mori_bornap3.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr1512930131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása