Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Kilenc „aranyos” rozé Fejérből – a Csóbor Pince különdíja

2018. január 07. 11:22 - Silye Sándor

rozek.JPG

Minden év december 6-án hagyományosan Kunszentmiklóson rendezik meg az országos rozé borversenyt. Idén sorrendben a 19. megmérettetése volt ez a hagyma, vagy pink színű boroknak. Az ország majd mindegyik borvidékéről érkeztek termékek. Fejér megyében a borászok rendre szép sikereket érnek el e viadalon. Nem volt ez másképp ebben az esztendőben sem. Az új rozék jól vizsgáztak, és e termékek még jobbak lesznek az előttünk álló hónapokban. Fejér 11 arany, 6 ezüstérmet szerzett.

csobor_j_3.jpg

Az Agárdi Csóbor Pince két aranyérmet nyert, a Cuvée a Magyarországi Borlovagrendek Országos Szövetsége Különdíja elismerésben is részesült, míg a Kékfrankos „csak” aranyérmet kapott. A Székesfehérváron élő, de a szőlőit a Balaton parton termelő Feind Péter Cabernet és a Shiraz rozéja egyaránt aranyérmes lett. A legfényesebb érem díjazásban részesült a borok között Bayer Gábor Pázmándi rozé, az Etyeki kúria Kúria rozé, az L. Simon Borászat Kékfrankos-Zweigelt házasítása, míg a Törley Kft. Pinot Noir Brut, a President Brut és az Orfeum nevet viselő rozé pezsgője.

Ezüstérmesek: az L. Simon Borászat Kékfrankosa és Kékfrankos gyöngyözőbora, a Feind Borászat Cabernet 2, a Kertész Családi Pincészet Kékfrankosa, a Lics Pincészet Gonoszka fantázia nevű, a móri Molnár Borház Pinot Noir terméke.

Soha rosszabb évet, évjáratot!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr9313555803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása