Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

100 bor 10 aranya a NAK megyei borversenyén

2018. július 27. 11:25 - Silye Sándor

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér Megyei Szervezete együttműködve a Velencei-tavi Kistérségért Alapítvánnyal meghirdette a 2. NAK Fejér megyei borversenyt, amelyen Fejér megye bortermelői és pezsgőgyártói vehettek részt. A versenyre a Fejér megyében termelt szőlőből készült palackozott, illetve palackozásra szánt, címkével ellátott borokkal, valamint a Fejér megyében lévő borászati üzemekben készült gyöngyöző borokkal, pezsgőkkel nevezhettek. A sok év kihagyás után újra megrendezett versenyre a megye vezető borászainak és borászatainak többsége nevezett, a jeles szakmai zsűri 56 kiváló tétel értékelését végezte el.

A borokat a felkért szakértőkből álló bizottságok 100 pontos bírálati módszerrel értékelték. A 2. NAK Fejér megyei borverseny ünnepélyes eredményhirdetése 2018. szeptember 22-én a kápolnásnyéki Halász-kastélyban lesz egy szakmai konferenciával egybekötve. Ugyanekkor fogják felavatni Richter Ferenc alkotását, a szőlész-emlékoszlopot.

molnar_pali.jpg

Molnár Pál (balra) Széchenyi díjat kapott a térségért végzett munkásságáért

A versenyen a móri Molnár Borház volt a legeredményesebb, 4 aranyérmet szereztek nedűik. Az L. Simon Borászat Agárdról 2 aranyérmet vitt haza, miként a szintén agárdi Csóbor pincészet. Kér aranyon osztozott a móri Geszler és Vécsei pincészet.

molnar_borhazban.jpg

Geszler József (jobbra az első), mellette Molnár Pál 5 aranyérmet nyertek a tízből!

A versenyen összesen 10 arany-, 35 ezüst- és 9 bronzérem született.

Az aranyérmes borok a következők: Molnár Borház, Mór, Generosa 2017, Molnár Borház, Mór, Paulus Extra Dry pezsgő, Molnár Borház, Mór, Chardonnay 2017, Molnár Borház, Mór, Rozé gyöngyözőbor 2017.

Csóbor Pincészet, Agárd, Kékfrankos rozé 2017, Csóbor Pincészet, Agárd, Caberet Sauvignon 2017.

Vécsei Pincészet, Mór, Merlot 2015.

Geszler Pincészet, Mór, Zenit 2016

  1. Simon Borászat, Agárd, Sauvignon Blanc 2017, Lics Pincészet és Szőlészet, Pákozd, Cabernet Sauvignon 2016.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr7314145129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása